fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
9
september

Gezocht: boeken en beroepen

Kinderboekenweek: Worden wat je wil…..

Dit jaar is het thema beroepen. Een leuk onderwerp, waar heel wat over te lezen, te vertellen en mee te doen is. We zijn op zoek naar ouders die iets over hun beroep willen vertellen. Het mag ook een filmpje zijn, waarin u uw beroep uitlegt en laat zien wat het inhoudt. Hoe leuk is het voor de kinderen om te zien waar de papa’s en mama’s werken, om te horen en zien wat ze doen?

Doet u mee? Geef dit dan door bij de leerkracht van uw kind.

We willen tijdens de kinderboekenweek ook weer een kinderboekenruilmarkt organiseren. We hebben hier natuurlijk boeken voor nodig. Alle kinderen mogen vanaf nu tot vrijdag 8 oktober oude kinderboeken inleveren. De boeken mogen niet beschadigd, bekrast of ouderwets zijn. Tijdens de Kinderboekenruilmarkt mogen de kinderen één boek uitkiezen. We willen echt dat ieder kind die dag met een boek naar huis gaat. Dit houdt in dat we heel veel boeken nodig hebben. We laten de boekenmarkt alleen doorgaan als we genoeg boeken hebben.

De boeken mogen ingeleverd worden bij hun eigen leerkracht.

Help mee verzamelen, zo heeft elk kind straks een leuk boek on uit te zoeken. Andere jaren was dit een groot succes. Alvast bedankt!

Helaas kunnen we de kijkavond van vrijdag 15 oktober nog niet door laten gaan. We zullen weer een filmpje maken, zodat u toch een indruk heeft wat we allemaal gedaan hebben. Om toch een leuke afsluiting te hebben willen we een vossenjacht organiseren, met als thema beroepen.  Zou u een “vos” willen zijn, geef u dan op bij de klassenouder van de groep of bij de leerkracht.

Petjes en kleding

Bij de kleuters zoeken ze nog allerlei petjes en verkleedkleding dat past bij diverse beroepen. Zij starten komende week met het thema: doen alsof en dit loopt door in de kinderboekenweek.