fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
  • slidebg1
    CBS De Kriekenhof
    'Op de Kriekenhof kom je tot bloei'

Welkom bij de Kriekenhof!

Wat leuk dat u een kijkje neemt op de website van onze basisschool, de Kriekenhof!

De naam 'Kriekenhof' heeft een historische achtergrond. Op de plaats waar de school staat, bevond zich een kriekenboomgaard. Krieken zijn kersen. Toen we in 1992 als fusieschool een nieuwe naam zochten, was het een leerling die op het idee kwam dit gegeven in de naam van de school tot uitdrukking te laten komen.

De Kriekenhof staat in het centrum van Oud-Beijerland. De leerlingen komen uit elk deel van Oud-Beijerland en zelfs van daarbuiten. De school is in de jaren zeventig gebouwd. Momenteel wordt de school grondig gerenoveerd en in januari 2018 betrekken we naar verwachting ons 'nieuwe' gebouw! Het gerenoveerde gebouw heeft een moderne uitstraling waarin u de vertrouwde warme sfeer van De Kriekenhof terug vindt.

De Kriekenhof heeft ongeveer 136 leerlingen verdeeld over zes groepen. Juist de kleinschaligheid van de school, zorgt ervoor dat we uw kind kennen. Daarnaast zijn in 2018 gestart met peuteropvang. Uw peuter vanaf twee jaar kan terecht bij onze peuteropvang: Villa Hof. Er komt een nauwe samenwerking tussen De Kriekenhof en Villa Hof. Zo raakt uw kind al vertrouwd met de basisschool en is de stap naar groep 1 een hele logische stap. Voor en na schooltijd is er buitenschoolse opvang: Villa Kriek. Zowel Villa Hof als Villa Kriek zijn diensten van Kivido. Tussen De Kriekenhof en de Villa's is een warme samenwerking. 

We vinden het belangrijk te werken vanuit onze kernwaarden samenwerken, veelzijdig, verantwoordelijk en enthousiast. De kinderen van De Kriekenhof werken samen in de klas, maar ook daarbuiten. Hierbij kunt u denken aan groepsoverstijgende activiteiten als tutorlezen, techniek en tijdens het cultuurcircuit. De roosters van de groepen zijn goed op elkaar afgestemd waardoor de leerkrachten ook veel samenwerken. Juist door gebruik te maken van de veelzijdigheid van elkaar (leerkracht en kind), kunnen we zeggen:  'Op de Kriekenhof kom je tot bloei!'

Machteld Metz- den Ouden

Directeur 

Onze leerkrachten

Nieuws van De Kriekenhof

16
april

Groep 8 start met de IEP

Onze achtste groepers zijn van start gegaan met de IEP. Als presentje hebben zij...

16
april

Tentoonstelling 'Kind onder Vuur'

Groep 7 en 8 zijn vanmiddag op bezoek geweest bij de tentoonstelling 'Kind onder...

16
april

Projectavond

Wat een ontzettende gezellige projectavond hebben wij gehad. In elke klas was va...

12
april

Koningsspelen 2019

Koningsspelen 2019 was een succes! We hebben een gezellige sportieve ochtend geh...

Feitjes over De Kriekenhof

Meer Feitjes

135

Leerlingen
13

Leerkrachten
6

Groepen

Agenda

Kinderwaard

Voor- tussen- en naschoolse opvang

Meer informatie