fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
  • slidebg1
    CBS De Kriekenhof
    'Op de Kriekenhof kom je tot bloei'

Welkom bij de Kriekenhof!

Wat leuk dat u een kijkje neemt op de website van onze basisschool, de Kriekenhof!

De naam 'Kriekenhof' heeft een historische achtergrond. Op de plaats waar de school staat, bevond zich een kriekenboomgaard. Krieken zijn kersen. Toen we in 1992 als fusieschool een nieuwe naam zochten, was het een leerling die op het idee kwam dit gegeven in de naam van de school tot uitdrukking te laten komen.

De Kriekenhof staat in het centrum van Oud-Beijerland. De leerlingen komen uit elk deel van Oud-Beijerland en zelfs van daarbuiten. De school is in de jaren zeventig gebouwd. Momenteel wordt de school grondig gerenoveerd en in januari 2018 betrekken we naar verwachting ons 'nieuwe' gebouw! Het gerenoveerde gebouw heeft een moderne uitstraling waarin u de vertrouwde warme sfeer van De Kriekenhof terug vindt.

De Kriekenhof heeft ongeveer 125 leerlingen verdeeld over vijf groepen. Juist de kleinschaligheid van de school, zorgt ervoor dat we uw kind kennen. Daarnaast zullen we in 2018 starten met peuteropvang. Uw peuter vanaf twee jaar kan terecht bij onze peuteropvang: Villa Hof. Er komt een nauwe samenwerking tussen De Kriekenhof en Villa Hof. Zo raakt uw kind al vertrouwd met de basisschool en is de stap naar groep 1 een hele logische stap. Voor en na schooltijd is er buitenschoolse opvang: Villa Kriek. Zowel Villa Hof als Villa Kriek zijn diensten van Kivido. Tussen De Kriekenhof en de Villa's is een warme samenwerking. 

We vinden het belangrijk te werken vanuit onze kernwaarden samenwerken, veelzijdig, verantwoordelijk en enthousiast. De kinderen van De Kriekenhof werken samen in de klas, maar ook daarbuiten. Hierbij kunt u denken aan groepsoverstijgende activiteiten als tutorlezen, techniek en tijdens het cultuurcircuit. De roosters van de groepen zijn goed op elkaar afgestemd waardoor de leerkrachten ook veel samenwerken. Juist door gebruik te maken van de veelzijdigheid van elkaar (leerkracht en kind), kunnen we zeggen:  'Op de Kriekenhof kom je tot bloei!'

Machteld Metz- den Ouden

Directeur 

Onze leerkrachten

Nieuws van De Kriekenhof

19
oktober

Het kinderboekenweekspel!

Vandaag hebben wij met de hele school de Kinderboekenweek afgesloten. Vanmorgen...

18
oktober

Herfstpad groep 4/5

Groep 4/5 is vanmorgen op herfstpad geweest bij het Klein Profijt. In groepjes h...

16
oktober

Klankbordgroep

Gisterenavond tijdens de klankbordgroepbijeenkomst hebben een aantal ouders en l...

12
oktober

Naar de Peerdegeart!

Groep 6/7 heeft afgelopen woensdag een hele leuke en leerzame ochtend gehad bij...

Feitjes over De Kriekenhof

Meer Feitjes

135

Leerlingen
13

Leerkrachten
6

Groepen

Agenda

Studiedag: leerlingen vrij!

  • 29 oktober 2018

Kinderwaard

Voor- tussen- en naschoolse opvang

Meer informatie