fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
  • slidebg1
    CBS De Kriekenhof
    'Op de Kriekenhof kom je tot bloei'

Welkom bij de Kriekenhof!

Wat leuk dat u een kijkje neemt op de website van onze basisschool, de Kriekenhof!

De naam 'Kriekenhof' heeft een historische achtergrond. Op de plaats waar de school staat, bevond zich een kriekenboomgaard. Krieken zijn kersen. Toen we in 1992 als fusieschool een nieuwe naam zochten, was het een leerling die op het idee kwam dit gegeven in de naam van de school tot uitdrukking te laten komen.

De Kriekenhof staat in het centrum van Oud-Beijerland. De leerlingen komen uit elk deel van Oud-Beijerland en zelfs van daarbuiten. De school is in de jaren zeventig gebouwd. In januari 2018 zijn wij ingetrokken in ons 'nieuwe' gebouw! Het gerenoveerde gebouw heeft een moderne uitstraling waarin u de vertrouwde warme sfeer van De Kriekenhof terug vindt.

De Kriekenhof heeft ongeveer 160 leerlingen verdeeld over zeven groepen. Juist de kleinschaligheid van de school, zorgt ervoor dat we uw kind kennen. Daarnaast zijn in 2018 gestart met peuteropvang. Uw peuter kan vanaf twee jaar terecht bij onze peuteropvang: Villa Hof. Er komt een nauwe samenwerking tussen De Kriekenhof en Villa Hof. Zo raakt uw kind al vertrouwd met de basisschool en is de stap naar groep 1 een hele logische stap. Voor en na schooltijd is er buitenschoolse opvang: Villa Kriek. Zowel Villa Hof als Villa Kriek zijn diensten van Kivido. Tussen De Kriekenhof en de Villa's is een warme samenwerking. 

We vinden het belangrijk te werken vanuit onze kernwaarden samenwerken, veelzijdig, verantwoordelijk en enthousiast. De kinderen van De Kriekenhof werken samen in de klas, maar ook daarbuiten. Hierbij kunt u denken aan groepsoverstijgende activiteiten als tutorlezen, techniek en tijdens het cultuurcircuit. De roosters van de groepen zijn goed op elkaar afgestemd waardoor de leerkrachten ook veel samenwerken. Juist door gebruik te maken van de veelzijdigheid van elkaar (leerkracht en kind), kunnen we zeggen:  'Op de Kriekenhof kom je tot bloei!'

Machteld Metz- den Ouden

Directeur 

Onze leerkrachten

Nieuws van De Kriekenhof

23
april

Koningsspelen 2021

Koningspelen 2021! Wat een leuke spelletjes waren er overal te doen. En als extr...

1
april

Paasviering en lunch

De kinderen hebben vandaag in de groepen een hele fijne Paasviering gehad. Er is...

22
maart

Lente bij de kleuters

Het is eindelijk lente! Vandaag ging dit thema van start bij de kleuters. Pompom...

15
maart

Juf Ina 60 jaar!

Hieperdepiep hoera! Wat een verrassingen stonden er klaar voor juf Ina afgelopen...

Feitjes over De Kriekenhof

Meer Feitjes

135

Leerlingen
13

Leerkrachten
6

Groepen

Agenda

Kinderwaard

Voor- tussen- en naschoolse opvang

Meer informatie