fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
23
maart

Bijbelverhalen over Jezus

Deze week staan de bijbelverhalen uit Matteüs 19: 16-30 en Matteüs 21: 1-11 centraal. We willen graag deze week beginnen met een spiegelverhaal.

Het kleine poortje

(Lichte bewerking van: Nick Butterworth en Mick Inkpin, Het kleine poortje (Marcus 10: 24, 25) in 'Acht verhalen van Jezus', Ark Boeken, 2000)

Op een dag komt er een kameel bij het poortje van de grote stad. Het is een heel mooie kameel. Hij heeft een prachtig zadel. Op dat zadel ligt een stapel tapijten. Die moeten naar de markt. Naast hem loopt een kleine jongen. Die jaagt de vliegen weg bij de kameel. 'Opzij,' zegt de kameel, 'ik moet door de poort.' Maar hij kan er helemaal niet door. Hij is veel te groot. 'Probeer je er eens achterstevoren doorheen te wurmen,' zegt de kleine jongen. En hij doet het de kameel voor.

'Kamelen doen zoiets niet,' denkt de kameel. Maar wat later draait hij zich om en duwt zijn bips door de opening. Hij draait en duwt. Maar niets helpt. Hij kan niet door het poortje. 'Weet je wat?' zegt het jongetje, 'ik zal de tapijten van je rug afhalen.' Hij maakt de touwen los en legt de tapijten op de grond. 'Zo, probeer het nu nog eens.' Het helpt niets. Nog steeds kan de kameel niet door het poortje. 'Het komt door je zadel,' zegt de jongen, 'daardoor blijf je vastzitten. Ik zal dat er nog even van afhalen.'

Zonder dat zadel ziet de kameel er ineens heel anders uit. Niet meer zo deftig en belangrijk. Hij is nu een heel gewone kameel. De kameel probeert het nog eens. Eerst op de knieën; dan naar voren schuifelen, stapje voor stapje, totdat eindelijk ... Ja, hoera! Gelukt! Hij is er door!

Illustraties: http://www.boekhandeldekraanvogel.nl

De 'nauwe deur' doet denken aan het 'oog van de naald', de naam voor een klein poortje in de stadsmuren van Jeruzalem.

Copyright: C. Leterme