fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 8

Deze maand gaan wij weer verder met het voltooien van de kennis en vaardigheden van de leerlingen op alle vakgebieden. In het bijzonder hebben we weer een nieuw project gestart met geschiedenis; De late Middeleeuwen.

Halverwege deze maand gaan we starten met de Cito toetsen spelling, rekenen, begrijpend lezen en woordenschat. We hebben alle vertrouwen in de leerlingen en we vinden het heel fijn om te zien dat ze er zelf relaxt mee omgaan. 

De maand staat natuurlijk in het teken van Sinterklaas en Kerstmis.We hebben het Sinterklaasfeest gevierd op passende wijze in groep 8. Met een hoop gedichten, prachtige surprises en een grappig spel hebben we een fijne ochtend beleefd.

Twee vaders van kinderen uit groep 7 en 8 hebben onze groep 6, 7 en 8 een cursus zelfverdediging aangeboden. Wat een geweldige concentratie en beheersing! En de vaders deden het ook geweldig.
Ook hebben we als school een heerlijke ochtend gehad op de schaatsbaan in Oud-Beijerland. 

De presentatie van het Vissoep project was op 13 december in de Willem van Oranje. De resultaten zijn nog te zien in het gemeentehuis van Oud-Beijerland. Daar staan de kunstwerken in een mooie vitrine.

Het kerstfeest was de kers op de taart, elke week openden wij de nieuwe week met een gezamenlijke adventviering in het speellokaal, waar juf Diana een prachtig toneelstuk opvoerde. Met de kerstviering zelf hebben we dat heel klein en gezellig in de eigen klas gevierd met de kinderen en de leerkrachten. Wij hebben een quiz gedaan, Engelstalige en Nederlandstalige kerstliederen gezongen, Bijbelgedeelten gelezen en als afsluiting hebben we met de hele school, alle kinderen, leerkrachten, ouders, grootouders en alle anderen die het fijn vonden om te komen, kerstliederen gezongen in het speellokaal.

Wat een fijne afsluiting van dit jaar. 

Deze maand hebben wij, naast het gewone curriculum, veel tijd en aandacht besteed aan het groepsdoorbrekend werken binnen de zaakvakken. Met geschiedenis hebben we bijvoorbeeld uitgebreid het thema De Romeinen behandeld met een gezamenlijke start en afsluiting van het thema. 

Daarnaast zijn we verder gegaan met ons project Vissoep. Onder begeleiding van Rianne Vos (docente van De Willem) en leerlingen van De Willem, hebben de kinderen allerlei informatie opgezocht over de ontwikkelingen in de milieuvervuiling en naar aanleiding daarvan vissen ontworpen van hout en plastic.

In groep 8 wordt hard gewerkt om allerlei zaken onder de knie te krijgen. Bijvoorbeeld: kommagetallen afronden, de schaal berekenen van een plattegrond, grafieken aflezen. Persoonlijk voornaamwoord, wederkerend voornaamwoord, homoniemen, homografen en ga zo maar door. Deze maand houden alle kinderen een presentatie over zichzelf. Dit is erg leuk en verrassend om te zien. Ze doen het erg goed.

Ook oriënteren de leerlingen zich op het voortgezet onderwijs. Enkele leerlingen  volgen op een open dag een les, anderen zijn naar de informatieavonden geweest. We praten erover met elkaar in de groep.

We worden heel blij van het voetbalveld dat is aangelegd naast de school. In de pauze en na schooltijd voetballen veel leerlingen van groep 8 daar een potje voetbal.

Na de eerste kennismakingsweken hebben we een paar heerlijke kampdagen gehad!

Alles zat mee, zelfs het weer. De sfeer was heel ontspannen en gezellig en middels een aantal groepsactiviteiten hebben we elkaar beter leren kennen. Op juf Sannekes verjaardag (dinsdagavond) kwamen zelfs alle juffen langs en aten gezellig met ons mee, waarna we een gezellig een bonte avond hebben gehouden. We hebben het kamp afgesloten met een bezoek aan de Efteling.

De eerste weken van het nieuwe schooljaar in groep 8 zitten erop en wat zijn we goed van start gegaan! We zijn druk bezig geweest met de groepsvorming en daar blijven we ook zeker nog aandacht aan besteden. Ook aan de kernwaarden van De Kriekenhof hebben we veel aandacht besteed.

De kinderen hebben drie gitaarlessen achter de rug en dit vonden ze erg leuk. Ze kunnen nu zelfs een liedje spelen op de gitaar!
Op dinsdagmiddag 18 september hebben de kinderen techniek gehad. Het thema was geluid. 

We hebben verschillende experimenten gedaan binnen het thema geluid. De kinderen genoten van het ontdekkend leren en wij vonden het fijn om de kinderen zo gemotiveerd bezig te zien! Ze hebben van alles ontdekt over de werking van geluid en geleerd een verslag en conclusie te maken.

Hieronder vindt u de informatiebrief van groep 8.

Informatiebrief groep 8