fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 8

Deze eerste periode van het schooljaar zijn wij bezig geweest met het stellen van onze klassenafspraken. We hebben veel activiteiten gedaan ter bevordering van de groepsvorming en hebben we de kernwaarden van de Kriekenhof op verschillende wijzen verwerkt.

Daarnaast hebben we natuurlijk de eerste blokken van alle vakken behandeld en hebben we een start gemaakt met onderzoekend leren.

Als klap op de vuurpijl hebben wij in de laatste dagen van deze maand genoten van een geweldig 'kamp'. Wegens de maatregelen konden wij niet naar een externe kamplocatie, maar we hebben een paar kampdagen beleefd op school met als thema: Wie is de Mol. 

De kinderen en wij hebben zoveel plezier beleefd en elkaar in hele andere situaties leren kennen dan in de reguliere schoolse situaties. Hier gaan wij het hele jaar plezier van hebben. 

In deze maand zijn we aan de slag gegaan met de kinderboekenweek. We hebben een verhalenwedstrijd gehouden, tekeningen gemaakt bij een verhaal dat voorgelezen werd en gespeeddatet met boeken. Ook hebben we drie keer cultuurcircuit gedaan. Hierbij hebben we in groepen verschillende opdrachten gedaan die te maken hadden met het thema 'En toen...'. Ieder lokaal had zijn eigen tijdvak. Als afsluiting mocht iedereen twee boeken uitzoeken op de boekenmarkt.

Wij hebben als school met elkaar afgesproken om dezelfde CITO's nogmaals af te nemen, om te kijken waar de kinderen nu staan ten opzichte van eind vorig schooljaar. Toen ik dit met de kinderen deelde, waren velen gespannen en zagen ze tegen de toetsen op. 
Daardoor zijn we gestart met een experiment, met als doel dat de kinderen in een ontspannen denksfeer de toetsen ingaan.
We gebruiken hiervoor bewegend leren, ademhalingsoefeningen en de kinderen krijgen iets lekkers tijdens de toetsen. Dit werkt heel goed, de kinderen zijn zichtbaar meer ontspannen.

Woensdag 14 oktober maakten we een high tea, de kinderen mochten zelf spullen meenemen om lekkere hapjes te maken, volgens hun eigen vertaalde recepten. En het eindresultaat was heel smakelijk! Een geslaagd project.

We hebben een start gemaakt met het nieuwe thema van Topondernemers; Amerika. Dit heeft al een hoop nieuwsgierige vragen opgeleverd, waar we mee aan de slag kunnen. We hebben al veel geleerd over het presidentschap in Amerika en hoe dat anders in met ons regeringssysteem.