fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 7

De eerste maand van het nieuwe schooljaar zit er alweer op! We zijn bezig geweest met groepsvormende activiteiten, het opstellen van de klassenregels en we hebben nagedacht over hoe wij kunnen werken aan de kernwaarden van de Kriekenhof. 

Ook zijn we gestart met alle methodes en hebben we al hard gewerkt. Dit jaar zullen we met Topondernemers werken aan de hand van onderzoekend leren. Dit betekent dat de kinderen onderzoeksvaardigheden zullen ontwikkelen om zelf op onderzoek uit te gaan. 

De eerste verkeersles buiten zit er ook alweer op. Later dit jaar zullen we het verkeersexamen doen en hiervoor gaan we een aantal keer in het dorp oefenen. Naast deze buitenlessen doen we uiteraard ook verkeer in de klas. 

Het was een gezellige eerste maand waarin we al hard gewerkt hebben. Dat belooft veel goeds voor de rest van het schooljaar! 

In deze maand zijn we aan de slag gegaan met de kinderboekenweek. We hebben een verhalenwedstrijd gehouden, tekeningen gemaakt bij een verhaal dat voorgelezen werd en gespeeddatet met boeken. Ook hebben we drie keer cultuurcircuit gedaan. Hierbij hebben we in groepen, waarbij iedereen van groep 1 t/m groep 8 gemengd werd, verschillende opdrachten gedaan die te maken hadden met het thema 'En toen...'. Ieder lokaal had zijn eigen tijdvak. Als afsluiting mocht iedereen twee boeken uitzoeken op de boekenmarkt.

Verder zijn we hard aan het werk met verschillende vakken. De eerste hoofdstukken zijn alweer afgesloten. Zo ook het eerste hoofdstuk van Engels. Dit hebben we op een bijzondere manier gedaan. Het onderwerp van hoofdstuk 1 was kennismaken. De kinderen hebben in een online interview kennisgemaakt met de Engelse familie van de juf en op deze manier konden ze hun geleerde Engels gelijk in de praktijk brengen. 

Met Topondernemers zijn we begonnen met het onderwerp Amerika. Hier zullen we de komende weken mee verdergaan.