fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 7

Groep 8 is op kamp geweest!

Wat een heerlijke dagen hebben wij gehad in Loon op Zand en wat een avonturen hebben wij met elkaar beleefd!

Verder zijn we deze weken druk bezig met de groepsvorming middels allerlei verschillende activiteiten.

We zijn gestart met de kinderboekenweek. We hebben een boekendate gehouden en dit was een groot succes! Ook hebben we verschillende verhalen geschreven en naar verhalen geluisterd.
Aan de kinderboekenweek zat ook het project verbonden, namelijk reizen!
We hebben hierbij volop geknutseld en gewerkt over voertuigen. Dit hebben wij ook tijdens het cultuurcircuit gedaan, hier was er aandacht voor drama, muziek en knutselen. 
Nu hebben wij het over trouwen, omdat juf Sanneke vlak voor de vakantie getrouwd is. 

Deze maand hebben we ook een heel erg interessante techniekmiddag gehad, waarbij we van divers materiaal een bewegend object hebben gemaakt. 
We zijn ook nog op bezoek geweest in de Dorpskerk, we hebben een rondleiding gekregen, geleerd hoe oud de kerk is en waarom Sabina van Egmond daar begraven ligt. Ook hebben een presentatie gekregen van Ernst van Rij (leraar godsdienst van de WvO) over Maarten Luther en de reformatie.
Vanaf hier gaan wij weer door met knallen in de klas, ook in november staat er weer een hoop leuks te wachten.

Deze maand is voorbij gevlogen!

We hebben het ook zo druk gehad. Naast het reguliere programma hebben we deze maand uitgebreid aandacht besteed aan techniek met het thema energie. Wij hebben onderzocht hoeveel energie het kost om onbijtspullen op onze tafels te krijgen. Dat was een heel leerzaam proces!

We zijn met de klas naar Klein-Profijt geweest om braakballen te pluizen en van alles te leren over deze prachtige roofvogels.

 

 

Deze korte, maar krachtige maand zal natuurlijk volgepland met de vieringen. Een heel gezellige, knusse Sinterklaasviering in de eigen klas en een sfeervolle Kerstviering in de kerk. 

In deze gezellige Sinterklaastijd hebben wij een gastles gehad van een enhousaiste vader met zijn gitaar. Wij hebben heerlijk gezongen met elkaar en dan geen een standaard Sinterklaaslied, maar de eigen compositie; De Sint Rock.

Daarnaast hebben we natuurlijk hard gewerkt en veel plezier gemaakt met de 'foute kerststuiendag'. Als beeldende opdracht hebben we prachtige kerststukjes gemaakt onder leiding van 2 heel lieve ouders!

Deze maand was kort maar krachtig.

We hebben de CITO toetsen afgenomen, wat zijn we trots op de inzet en het doorzettingsvermogen van de kinderen! Ze hebben kijkhard gewerkt.Toen de CITO klaar was hebben de adviesgesprekken plaatsgevonden. 

Naast dat harde werk, zijn we ook twee keer op bezoek geweest op het Hoeksch Lyceum. Het eerste bezoek hebben we science- en klimlessen gehad en de tweede keer hebben meegelopen met de verschillende talentklassen.

We zijn gestart met ontdekkend rekenen, dat wil zeggen dat de kinderen binnen een rekenthema zelf mogen kiezen wat zij daarvan willen leren. Op basis van die keuze gaan ze nieuwe of verdiepende stof aanleren. 

We zijn voor alle kinderen de uitdaging aan het opzoeken en hiervoor zetten we smartgames in met verschillende doelen.

Deze maand hebben wij met de hele school aandacht besteedt aan de Nationale Voorleesdagen. Dit hebben wij gedaan met een voorleesontbijt. De kinderen mochten in pyjama naar school komen, dit was een bron van hilariteit!  

We de lessen over relaties en seksualiteit behandeld, in groep ⅞ ging dit over social media gebruik en cyberpesten. 

We zijn ook druk bezig met de EHBO lessen, waarbij we leren wat we moeten doen in geval van nood.

Op vrijdag 21 februari start de voorjaarsvakantie en sluiten we met elkaar een drukke periode af, waarin we met elkaar heel hard gewerkt hebben!

Na de vakantie starten we met een nieuwe methode voor wereldoriëntatie: Topondernemers.

Deze maand hadden wij een vliegende start met het oefenen van de IEP toets. Maar al vrij snel werd duidelijk dat we vanwege het Corona virus vanuit huis ons onderwijs moesten gaan voortzetten. Deze weken hebben wij de leerstof herhaald en verrijkt. Om te zorgen dat we dit konden bieden hebben we een porodie gemaakt op de Drive-inn van McDonalds, waarbij de kinderen de benodigde materialen konden komen ophalen, als een happymeal met frietsaus!

De kinderen hebben deze nieuwe werkwijze geweldig opgepakt en we gaan op een heel innovatieve manier om met deze omstandigheden.

Wij missen de kinderen natuurlijk enorm en hopen dat we elkaar snel weer in de levende lijve kunnen zien.

Wat waren dit rare maanden! We gingen thuis werken en kregen les via Google Meet. Dit was in het begin even wennen maar al snel wisten we allemaal hoe laat we klaar moesten zitten, dat je microfoon aan moet staan om verstaanbaar te kunnen zijn en dat de juf alle resultaten online kon zien. 

Ondanks dat deze manier van werken voor sommigen best fijn was, misten we elkaar ook wel. Gelukkig brak 11 mei dan de dag aan dat we weer naar school mochten, groep 7 en groep 8 welliswaar apart van elkaar, maar we konden weer met elkaar spelen en werken. 

Groep 8 is nu dan ook begonnen met het oefenen voor de musical, het beloofd een super leuk stuk te worden! 

Dit jaar hebben we veel verschillende vormen van onderwijs geboden en genoten. Nu we weer volledig naar school kunnen, genieten we weer van elkaars gezelschap.

De musical kan gelukkig doorgaan, dus oefenen we zo veel mogelijk om een onvergetelijke afscheidsavond van groep 8 te hebben.

Groep 7 geniet hier vrolijk van mee.

Nog even de laatste loodjes en dan genieten van een welverdiende vakantie!