fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 4

De zomervakantie zit er op en we zij alweer een paar weken aan de slag. De eerste weken lopen in ieder geval goed en wij hebben er veel zin in!  We zijn gestart met kennismaken d.m.v. allerlei groepsvormende activiteiten. We zullen de komende weken nog meer groepsvormende activiteiten doen. We hebben de eerste weken ook met elkaar gesproken over de kernwaarde: Wij vinden het belangrijk dat de groep goed met elkaar overweg kan en dat er een goede sfeer in de groep aanwezig is.  

Ook hebben we een start gemaakt met de nieuwe methode van rekenen. Dat is best een verandering voor de juffen en voor de kinderen. We nemen even de tijd om dit goed in de vingers te krijgen. 

De kinderen doen super hun best om heel netjes te werken en dat zien we echt terug in de schriften!
We werken aan de woordenschat van de kinderen door de woorden te gebruiken aan het begin van een nieuw blok met taal, maar daarnaast maken we ook gebruik van oa de woorden uit nieuwsbegrip. U kunt deze ook terugvinden onder onze woord paraplu achterin de klas.

Groep 4 heeft met schrijven inmiddels al twee hoofdletters geleerd om te schrijven. De A en de B. Met rekenen zijn we deze week druk bezig geweest met de plus- en min sommen t/m 10. Het is de bedoeling dat de kinderen deze automatiseren, zonder dat ze hierbij hun vingers gebruiken.

Met groep 5 zijn we weer van start gegaan met het automatiseren van de tafels. We hebben het ook gehad over een hulpsom. Als je 8x9 moeilijk vindt, dan kun je 8x10 gebruiken om deze som uit te rekenen of je kunt de keersom omdraaien. Dit is best lastig, dus gaan we nog veel oefenen.

Onze eerste verkeersles van dit schooljaar buiten het schoolplein zit erop. Met de verkeersouders hebben de kinderen een ronde gefietst en hebben hierbij gelet op de verschillende verkeersregels. Wij zijn een school met het schoolopseef label.

In de week van 7 oktober zijn we gestart met de opening van de kinderboekenweek. Iedereen moest een ticket bij zich hebben om mee te gaan op reis. Dat is gelukt, wij zijn vertrokken!! Tot de herfstvakantie werken wij over het thema: Op reis/reis mee. Na de herfstvakantie gaan wij verder met het het thema: trouwen.


Wat hebben we allemaal al gedaan tot nu toe? 
- De kinderen hebben een speeddate gehad met hun eigen lievelingsboek.
- We lezen lekker voor uit ons voorleesboek: ´´Op wereldreis´´ 
- De kinderen zijn gestart met het maken van een fantasievoertuig. Deze wordt gemaakt van papier maché. 
- De kinderen hebben een energizer gedaan omtrent allerlei voertuigen 
- De kinderen hebben deelgenomen aan het cultuurcircuit, dit was groepsdoorbrekend ( gr 1 t/m 3 en 4 t/m 8). Er zijn auto´s ontworpen, er is hints gespeeld met vervoersmiddelen als onderwerp en er zijn verschillende liedjes aangeleerd die allen te maken hebben met vervoer.  - De kinderen hebben een techniekmiddag gehad waarbij het ging over beweging en overbrenging.

Bijna herfstvakantie! Een weekje om even lekker uit te rusten en te ontspannen. Hierna gaan we weer fris en fruitig van start.

Een super leuke maand hebben wij met z´n allen achter de rug! Na de herfstvakantie hebben we ons project afgesloten met als thema: ´op reis´ en ´trouwen´. We hebben het project afgesloten met allerlei workshops rondom het thema trouwen. Zo was de kapsalon Liefhebberij aanwezig ( Juf Jessica ) met heel veel hulpouders die vele kinderen nog een stukje mooier hebben gemaakt. Make-up, nagellak en vele mooie kunstwerken van het haar zijn er gemaakt. 
Bij juf Diana en meester Simon konden de kinderen stropdassen en sluiers maken. Bij juf Romana konden de kinderen op de foto en een fotolijstje maken. Daarnaast was er nog een juf extra op school gekomen en zij heeft de kinderen een dans aangeleerd. Ook konden er nog trouwauto´s gebouwd worden met verschillende materialen.

 
Na al deze leuke workshops kwamen juf Sanneke en haar man Dick in trouwkleding naar school. Op school heeft juf Machteld hen nogmaals getrouwd. Alle kinderen van de school mochten bij de ceremonie aanwezig zijn en zij hebben met elkaar nog een heel mooi lied gezongen. Daarna hebben we met elkaar geproost en een heerlijk cakeje gegeten.
 
Op dinsdagmiddag 19 november heeft de techniekmiddag plaatsgevonden met als onderwerp ´energie´.
 
In de klas zijn we druk bezig met de sociaal emotionele vorming lessen. Hoe gaan we met elkaar om in de klas? Wat is plagen en wat is pesten? Wat doe ik als ik iets niet leuk vindt? 

We zijn ook begonnen met het uittesten van de methode Topondernemers. Juf Jacqueline heeft het met de kinderen gehad over een stamboom. Topondernemers is een methode waarin onder andere de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, wetenschap en techniek, burgerschap & socialisatie in verwerkt zitten. 
 
We gaan op naar de maand december! 

We begonnen de maand met een hele leuke sinterklaasviering op school! Wat een feest is het toch elk jaar om dit met de kinderen te mogen vieren.

De kinderen van groep 4 hebben een circuit van spellen in de klas gedaan en groep 5 heeft in groep 5/6 meegedaan met de surprises. Alle kinderen zijn verwend met een cadeau. Ook zijn we door de sint en zijn pieten verwend met cadeaus voor de klas: een spel, een voorleesboek en een groot springtouw. Daar kunnen wij wel wat mee in de klas! 

Op de maandag hadden we de adventvieringen met de hele school in het speellokaal. Juf Jessica vertelde het adventverhaal. We hebben volop geoefend voor de kerstviering van donderdag 19 december. We hebben de kerstviering gevierd in de kerk met alle kinderen, ouders en grootouders. Wij hebben het Kerst ABC opgezegd. DIt was wel heel spannend voor een volle zaal.

Overdag hadden we nog kerstkaarten gemaakt voor de kaartenactie van Ladies circle voor de ouderen in de Hoeksche Waard.

Omdat we vorig jaar als team en school een dagje onze foute kersttruien, diademen, kerstsokken ed aan gedaan hadden, vonden wij het erg leuk om het dit jaar te koppelen aan de actie 'Save the children'. Met het team zamelden wij op 17 en 19 december veel geld in voor dit goede doel.

Na al deze feestelijke vieringen is de feestmaand alweer voorbij. We wensen alle lieve kinderen en ouders fijne feestdagen en een bijzonder, spetterend, liefdevol en vooral gezond 2020! 

In de maand januari zijn we bezig geweest met het afnemen van de cito toetsen. Ook zijn we gestart met de lessenserie relaties en seksualiteit. Naar aanleiding van een nieuwsbegrip les over Australïe is er door een aantal leerlingen het plan bedacht om geld op te halen voor de koala beertjes. Er is een aantal kinderen die geld hebben opgehaald voor de koala beertjes in Australië. De kinderen hebben 83,55 euro opgehaald!!! Super leuk! Juf Jacqueline zal dit geld storten op het rekeningnummer voor dit goede doel.

Op woensdag 5 februari hebben wij met de hele school aandacht besteedt aan de Nationale Voorleesdagen. Dit hebben wij gedaan met een voorleesontbijt. De kinderen mochten in pyjama naar school komen en krijgen een mini mini ontbijtje. De opa en oma van Manoah hebben voorgelezen uit het boek van De Gorgels. Wat fijn dat wij zo mochten genieten met elkaar! 

Inmiddels hebben we de lessen over relaties en seksualiteit afgesloten met elkaar. Vrijdag 14 februari hebben we met elkaar gesproken over hoe we met elkaar omgaan. We willen een fijne sfeer in de klas en gaan op een prettige, gezellige en lieve manier met elkaar om. Alle kinderen hebben aangegeven hier aan mee te willen werken en hebben een geel bandje gekregen van de anti pest club. 

Natuurlijk werken we verder aan onze vakken rekenen, taal, lezen, spelling, begrijpend lezen, maar ook besteden we aandacht aan de vakken crea, gym en muziek. 

Op vrijdag 21 februari start de voorjaarsvakantie en sluiten we met elkaar een drukke periode af, waarin we met elkaar heel hard gewerkt hebben!

De maand maart begon na een weekje voorjaarsvakantie. Het was een fijne week om even lekker uit te rusten en leuke dingen te doen.

Met de groepen 3 - 4 - 5 zijn we naar de Lindenhoeve geweest voor een voorstelling. De voorstelling ´Stuk´. Dit was georganiseerd door de moeder van Emmy uit groep 8. Zij heeft een eigen theater bureau, Frijns.

Maar toen kregen wij al snel het bericht dat de scholen moesten sluiten ivm het corona virus.. We moesten allemaal even schakelen, maar dat is wel heel goed gelukt.

De juffen hebben hard gewerkt om een zo duidelijk mogelijk programma te maken. De kinderen werken thuis keihard en ook de papa´s en mama´s helpen daarbij enorm veel. Wat zijn we trots op iedereen! Het is enorm pittig om alles te combineren, maar jullie doen het wel gewoon! Super knap!

De kinderen zijn thuis bezig met lezen, rekenen, spelling, topondernemers, sport, muziek enz enz. Alles gaat door! Ook werken we veel met de chromebook en de kinderen worden daar steeds handiger in!

We duimen hard dat iedereen gezond mag blijven en we hopen elkaar binnenkort weer te zien! 

Wat was het fijn om bijna iedereen toch even gezien te hebben bij het ophalen van de spullen tussendoor. We zijn echt trots op de kinderen en op u hoe het iedere dag toch weer lukte om het werk te maken samen met de kinderen. Deze maand hebben we met de meeste kinderen kunnen zingen voor Milan, want hij was jarig! Wat is het toch fijn en leuk dat we dit met elkaar konden doen!

De afgelopen weken was het qua lesstof vooral herhaling. Vanaf deze maand pakten we de draad weer op en gingen de gewone lesstof aanbieden. Een voordeel is dat we bij de meeste vakken in de afrondende fase van het blok waren. We gaven dagelijks instructie. Spelling en rekenen konden de kinderen digitaal maken zodat we gelijk konden zien of ze het snapten.

Het was een zonnige maand met een mooie, maar ook bijzondere, Paasviering. Zo ver van elkaar vandaan en toch ook een beetje samen hebben we tegelijk naar een digitale Paasviering kunnen luisteren.

En ook de Koningsspelen hebben we digitaal opgelost met dank aan  Hoeksche Waard Actief die allerlei spellietjes hebben klaargezet.

Begin van de maand was het nog vakantie. Twee weken geen thuisonderwijs en gelukkig mooi weer. Daarna was het voor sommige kinderen wel even wennen om weer aan de slag te gaan. Gelukkig was het einde in zicht, in ieder geval van het digitaal thuisonderwijs.

Vanaf 11 mei gingen we weer fysiek aan de slag met de kinderen op school. Sommige dagen kwamen de kinderen naar school en op de andere dagen kregen zij huiswerk boekjes mee. 

Wat was het fijn om de kinderen gewoon in het echt te zien in plaats van via het scherm. Al ging dat hartstikke goed, dit is toch wel waar wij het meest van genieten! De blije gezichten geven ons als leerkrachten ook een positieve boost! Wat gaan de kinderen ook goed om met alle regeltjes die er zijn. Als ze binnenkomen gaan ze gelijk netjes in de rij staan om de handen te wassen etc.  Met de kinderen is er ook gesproken over hun ervaringen mbt het thuisonderwijs en natuurlijk ook over Corona

We zijn eerst rustig opgestart en aan het einde van de maand hebben we een aantal toetsen afgenomen over het werk dat de kinderen gedaan hebben tijdens de online instructiemomenten. Wij zijn zeeeeer tevreden over deze resultaten en mogen dan ook wel stellen dat het onderwijs goed ontvangen en opgepakt is door de kinderen.

De kinderen namen de eerste schooldag hun zelfgemaakte spaarpot mee naar school. En op 13 mei hoorde Jade dat zij  de winnares was. Haar spaarpot was niet alleen mooi versierd. Het gaf ook nog een muziekje zodra je er een muntje in deed. Maar ook de andere spaarpotten zagen er super mooi uit.