fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 4

De eerste maand zit er al weer op. Natuurlijk best wel even wennen allemaal zo na de vakantie, maar wij weten zeker dat het goed gaat komen dit schooljaar.  De eerste weken verliepen in ieder geval goed en wij hebben er veel zin in!  

We zijn gestart met kennismaken d.m.v. allerlei groepsvormende activiteiten. We hebben ook met elkaar gesproken over de kernwaarden:

We zijn enthousiast en vinden het fijn om een onderdeel van de Kriekenhof te zijnOp De Kriekenhof laten we merken, hoe we rustig kunnen (samen)werken. Voor elkaar en voor de spullen zorgen we goed, bij ons op school zijn we verantwoordelijk en weten we hoe dat moet. Groot of klein, jongen of meid, wij genieten van deze veelzijdigheid. Wees wie je bent en gebruik je talent!


Met rekenen hebben we eerst blok 9 van groep 3 gemaakt en daarna gingen we verder met rekenen op de chromebook. Dit is wel even wennen, vooral met het inloggen, maar dit gaat iedere dag beter. 

We zijn gestart met de methode topondernemers en tijdens dit thema hebben we het over bouwen/gebouwen met de kinderen. We heben met de kinderen een wandeling gemaakt. We hebben bekeken wat voor verschillende huizen er allemaal zijn. De kinderen hebben met de techniekmiddag gebouwd met lego, dublo, kapla en bouwsteentjes. Ook hebben de kinderen allerlei kamers van een huis gemaakt en met knutselen moesten ze een gele, blauwe of rode stapelstad maken.

Aan het eind van de maand hebben de kinderen verkeersles gehad.
Er waren vier ouders die deze verkeersles op zich hebben genomen. De kinderen hebben in groepjes van 5 een ronde gefietst en hierbij is op verschillende verkeersregels gelet. De kinderen hebben het hartstikke goed gedaan, aldus de ouders. Super fijn en goed! 

De laatste dag van september ging de kinderboekenweek van start. De kinderboekenweek is er om veel aandacht te besteden aan het lezen, dus dit zullen wij dan ook zeker doen in de klas. Het thema dit jaar is "En toen....?" De leerkrachten wachtten 's morgens in stijl de kinderen op. We zijn die dag begonnen met voorlezen in het boek "Het land van de NIjl" van Vos en Haas. Tot de herfstvakantie is dit ook het thema waar we in de klas mee gaan werken.

 

In de maand oktober zijn we druk bezig geweest met de kinderboekenweek. Tot de herfstvakantie hebben wij hieraan gewerkt. De kinderen hebben een verhaal geschreven en een kaft ontworpen bij een zelfgeschreven verhaal. Ook hebben we cultuurcircuits gehad waarbij de opdrachten allemaal te maken hadden met het thema: ´En toen?´ Dit was groepsdoorbrekend. ( De groepen 1 t/m 8 werden gemengd ) Daarnaast hebben we gewerkt met een leescircuit in de klas. Wat houdt dit in? Samen lezen, op tempo lezen, lezen met een zonnebril op, in een stripboek lezen enz.

Voor de herfstvakantie mochten alle kinderen van de school ook nog twee boeken uitzoeken op de boekenmarkt ivm de kinderboekenweek. 

Inmiddels zijn we van start gegaan met het volgende thema van topondernemers. Deze keer houden wij ons bezig met het thema ´Holland´. We zullen tijdens deze momenten ons bezig houden met onderzoekend leren.