fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 3

De zomervakantie zit er weer op! Alle kinderen zijn weer fris en fruitig op school en staan te popelen om te beginnen aan een nieuw schooljaar. En wat voor één… Van oudste kleuter naar groep 3. Spannend allemaal. 

De kinderen kregen op de eerste schooldag allemaal een eigen potlood, kleurdoos, gum en boekenlegger. Ook hebben alle leerlingen nu een eigen tafeltje. Best wennen allemaal. Voor de methodes lezen, rekenen en schrijven hebben de kinderen ook allemaal een eigen werkboekje om in te werken. 

Wij zijn de eerste week meteen begonnen met het leren van de eerste letters. De kinderen kennen nu na enkele weken al 8 letters! Niet alleen de leesletters worden aangeleerd, maar ook de schrijfletters. Daarnaast leren de leerlingen bij elke letter ook een klankgebaar. Naast het werken in een werkboekje wordt er ook met elkaar gelezen en wordt er spelenderwijs verder geoefend met de letters en cijfers. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld spelletjes doen met letters en cijfers en hebben wij ook nog steeds een bouwhoek en een leeshoek waar kinderen met doelgerichte opdrachten werken. Wij proberen dus het leren, doelgericht spelen/werken en ontspannen af te wisselen. Het is namelijk best wel even wennen om de hele dag te ´moeten´ werken. 

Daarnaast werken wij in groep 3 ook al met een Chromebook. De kinderen kunnen op hun Chromebook verder oefenen met lezen en rekenen. Een Chromebook wordt in groep 3 alleen als extra verwerking ingezet. 

De komende weken gaan wij weer verder met het leren van verschillende letters. Met rekenen gaan wij starten met het splitsen van getallen en klokkijken. 

Wat een kanjers hier in groep 3!