fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 3

De zomervakantie zit er weer op! Alle kinderen zijn weer fris en fruitig op school en staan te popelen om te beginnen aan een nieuw schooljaar. En wat voor één… Van oudste kleuter naar groep 3. Spannend allemaal. 

De kinderen kregen op de eerste schooldag allemaal een eigen potlood, kleurdoos, gum en boekenlegger. Ook hebben alle leerlingen nu een eigen tafeltje. Best wennen allemaal. Voor de methodes lezen, rekenen en schrijven hebben de kinderen ook allemaal een eigen werkboekje om in te werken. 

Wij zijn de eerste week meteen begonnen met het leren van de eerste letters. De kinderen kennen nu na enkele weken al 8 letters! Niet alleen de leesletters worden aangeleerd, maar ook de schrijfletters. Daarnaast leren de leerlingen bij elke letter ook een klankgebaar. Naast het werken in een werkboekje wordt er ook met elkaar gelezen en wordt er spelenderwijs verder geoefend met de letters en cijfers. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld spelletjes doen met letters en cijfers en hebben wij ook nog steeds een bouwhoek en een leeshoek waar kinderen met doelgerichte opdrachten werken. Wij proberen dus het leren, doelgericht spelen/werken en ontspannen af te wisselen. Het is namelijk best wel even wennen om de hele dag te ´moeten´ werken. 

Daarnaast werken wij in groep 3 ook al met een Chromebook. De kinderen kunnen op hun Chromebook verder oefenen met lezen en rekenen. Een Chromebook wordt in groep 3 alleen als extra verwerking ingezet. 

De komende weken gaan wij weer verder met het leren van verschillende letters. Met rekenen gaan wij starten met het splitsen van getallen en klokkijken. 

Wat een kanjers hier in groep 3!

De herfst is weer begonnen! In de klas proberen wij hier regelmatig tijd aan te besteden. Zo staat er in de klas een mooie herfsttafel en maken wij verschillende herfstwerkjes. Ook hebben wij deze maand een heerlijke herfstwandeling gemaakt in het park. 

Groep 3 heeft hun eerste verkeersles op het plein gehad. De kinderen hebben drie verschillende parcours gefietst. Zij hebben geleerd om bijvoorbeeld op het stoplicht te letten tijdens het fietsen, om de fiets heen kunnen lopen, de fiets over een obstakel tillen, een noodstop maken, enz. Dit ging al erg goed!

Deze maand zijn wij ook gestart met de Kinderboekenweek. Het thema was En toen.... De eerste dag van de Kinderboekenweek waren alle juffen verkleed als iemand uit het verleden. Sommige kinderen vonden dit toch best wel spannend. Ook startte iedere groep met het voorlezen van een bijpassend boek. Wij hebben in de klas een superleuk boek over dinosauriërs gelezen. De kinderen hebben zelf ook mooie dino’s gekleid. Ook hebben wij schoolbreed 3 keer een cultuurcircuit georganiseerd. Alle groepen waren gemixt en de kinderen hebben 3 keer een mooi werkje gemaakt passend bij het thema van de Kinderboekenweek. Elk jaar hebben wij een kijkmiddag voor ouders zodat zij deze mooie werkjes kunnen bekijken. Helaas moesten wij dit jaar iets anders verzinnen voor deze kijkmiddag. Daarom heeft juf Romana een mooie film gemaakt van alle mooie knutsels en werkjes. Zo hebben toch alle ouders een beetje kunnen meegenieten!

Verder wordt er nog steeds hard gewerkt in groep 3. Wij hebben inmiddels al 16 letters geleerd! De kinderen kunnen nu dus al aardig wat woordjes lezen. Knap hoor! Wij zullen nu gaan starten met kern 3.

Aan het einde van deze maand hebben wij alweer de vierde kern van lezen afgesloten. De kinderen hoeven nu nog maar 10 letters te leren! Wat gaat het leren lezen snel.. Er worden al woorden en zelfs zinnen geschreven, heel knap! 

Halverwege november kwam Sinterklaas weer naar ons land. De kinderen konden niet wachten! Op school volgen wij elke dag het Sinterklaasjournaal. Daarnaast hebben alle kinderen een aftelkalender in hun kastje. Elke dag bekijken wij de kalender en kleuren wij een vakje in. Uiteindelijk komen wij natuurlijk bij het leukste vakje van de kalender, ´Sint en piet´. Dat is de dag dat Sinterklaas een bezoekje brengt aan de kinderen op de Kriekenhof. Uiteraard hebben de kinderen ook hun schoen mogen zetten op school. De kinderen hebben een aantal mooie liederen gezongen. De volgende dag lag er in iedere schoen een cadeautje. Wat een feest!

Een gezellige maand met veel leuke Sintactiviteiten zoals op de foto te zien is.. Op naar een gezellige decembermaand!