fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 3

De zomervakantie zit er weer op! Alle kinderen zijn weer fris en fruitig op school en staan te popelen om te beginnen aan een nieuw schooljaar. En wat voor één… Van oudste kleuter naar groep 3. Spannend allemaal. 

De kinderen kregen op de eerste schooldag allemaal een eigen potlood, kleurdoos, gum en boekenlegger. Ook hebben alle leerlingen nu een eigen tafeltje. Best wennen allemaal. Voor de methodes lezen, rekenen en schrijven hebben de kinderen ook allemaal een eigen werkboekje om in te werken. 

Wij zijn de eerste week meteen begonnen met het leren van de eerste letters. De kinderen kennen nu na enkele weken al 8 letters! Niet alleen de leesletters worden aangeleerd, maar ook de schrijfletters. Daarnaast leren de leerlingen bij elke letter ook een klankgebaar. Naast het werken in een werkboekje wordt er ook met elkaar gelezen en wordt er spelenderwijs verder geoefend met de letters en cijfers. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld spelletjes doen met letters en cijfers en hebben wij ook nog steeds een bouwhoek en een leeshoek waar kinderen met doelgerichte opdrachten werken. Wij proberen dus het leren, doelgericht spelen/werken en ontspannen af te wisselen. Het is namelijk best wel even wennen om de hele dag te ´moeten´ werken. 

Daarnaast werken wij in groep 3 ook al met een Chromebook. De kinderen kunnen op hun Chromebook verder oefenen met lezen en rekenen. Een Chromebook wordt in groep 3 alleen als extra verwerking ingezet. 

De komende weken gaan wij weer verder met het leren van verschillende letters. Met rekenen gaan wij starten met het splitsen van getallen en klokkijken. 

Wat een kanjers hier in groep 3!

De herfst is weer begonnen! In de klas proberen wij hier regelmatig tijd aan te besteden. Zo staat er in de klas een mooie herfsttafel en maken wij verschillende herfstwerkjes. Ook hebben wij deze maand een heerlijke herfstwandeling gemaakt in het park. 

Groep 3 heeft hun eerste verkeersles op het plein gehad. De kinderen hebben drie verschillende parcours gefietst. Zij hebben geleerd om bijvoorbeeld op het stoplicht te letten tijdens het fietsen, om de fiets heen kunnen lopen, de fiets over een obstakel tillen, een noodstop maken, enz. Dit ging al erg goed!

Deze maand zijn wij ook gestart met de Kinderboekenweek. Het thema was En toen.... De eerste dag van de Kinderboekenweek waren alle juffen verkleed als iemand uit het verleden. Sommige kinderen vonden dit toch best wel spannend. Ook startte iedere groep met het voorlezen van een bijpassend boek. Wij hebben in de klas een superleuk boek over dinosauriërs gelezen. De kinderen hebben zelf ook mooie dino’s gekleid. Ook hebben wij schoolbreed 3 keer een cultuurcircuit georganiseerd. Alle groepen waren gemixt en de kinderen hebben 3 keer een mooi werkje gemaakt passend bij het thema van de Kinderboekenweek. Elk jaar hebben wij een kijkmiddag voor ouders zodat zij deze mooie werkjes kunnen bekijken. Helaas moesten wij dit jaar iets anders verzinnen voor deze kijkmiddag. Daarom heeft juf Romana een mooie film gemaakt van alle mooie knutsels en werkjes. Zo hebben toch alle ouders een beetje kunnen meegenieten!

Verder wordt er nog steeds hard gewerkt in groep 3. Wij hebben inmiddels al 16 letters geleerd! De kinderen kunnen nu dus al aardig wat woordjes lezen. Knap hoor! Wij zullen nu gaan starten met kern 3.

Aan het einde van deze maand hebben wij alweer de vierde kern van lezen afgesloten. De kinderen hoeven nu nog maar 10 letters te leren! Wat gaat het leren lezen snel.. Er worden al woorden en zelfs zinnen geschreven, heel knap! 

Halverwege november kwam Sinterklaas weer naar ons land. De kinderen konden niet wachten! Op school volgen wij elke dag het Sinterklaasjournaal. Daarnaast hebben alle kinderen een aftelkalender in hun kastje. Elke dag bekijken wij de kalender en kleuren wij een vakje in. Uiteindelijk komen wij natuurlijk bij het leukste vakje van de kalender, ´Sint en piet´. Dat is de dag dat Sinterklaas een bezoekje brengt aan de kinderen op de Kriekenhof. Uiteraard hebben de kinderen ook hun schoen mogen zetten op school. De kinderen hebben een aantal mooie liederen gezongen. De volgende dag lag er in iedere schoen een cadeautje. Wat een feest!

Een gezellige maand met veel leuke Sintactiviteiten zoals op de foto te zien is.. Op naar een gezellige decembermaand!

Wat een vreemde start van dit jaar. We missen de kinderen echt enorm! Maar ze doen het geweldig. 

Ook wij als leerkrachten proberen van alles om het uitdagend en inspirerend te houden, door grappige haardagen in te plannen, leuke en soms zelfs gekke opdrachten te geven en door af en toe even gezellig met elkaar te kletsen.

Hopelijk kunnen we snel weer met zijn allen naar school. We zien uit naar dat moment!

Eindelijk, wij mogen weer naar school!!!!

Na flink wat weken thuiswerken, mochten alle kinderen weer naar school. En wat waren alle kinderen weer blij om op school te zijn. De twee weken die volgden hebben wij vooral eerst de draad weer opgepakt, met elkaar gewerkt en gespeeld en natuurlijk het letterfeest met elkaar gevierd!

Tijdens het letterfeest hebben de kinderen verschillende letterspelletjes gespeeld, het letterlied gezongen, een letterpet geknutseld, hun letterdiploma in ontvangst genomen en natuurlijk hebben wij ook nog met elkaar geproost! De kinderen kregen allemaal een glas ´champagne´ een bakje met letterchips en als knaller lieten wij nog een confettikanon afgaan. Wat was het een feest! 

Na een fijne voorjaarsvakantie zijn we weer lekker van start gegaan in groep 3.

Wij zijn met een nieuw thema gestart van Topondernemers, het thema beestenbende. Wij hebben het met de kinderen gehad over het houden van een winterslaap. De kinderen moesten eerst zelf nadenken wat ze allemaal al weten over een winterslaap, maar vooral wat zij erover willen leren. Na het brainstormen in groepjes wisten de kinderen allemaal vragen te formuleren. Naar aanleiding van die vragen hebben we een onderzoeksvraag geformuleerd: Waar moet een ´winterverblijf´ aan voldoen? Wij hebben met elkaar een lijstje met een aantal eisen opgesteld waar een winterverblijf aan moet voldoen. Het moet een plekje zijn waar een dier zich veilig voelt, waar een dier droog blijft, enzovoort. Vervolgens hebben de kinderen in groepen een ontwerp gemaak van een winterverblijf. Als laatste les hebben wij in het park met verschillende materialen (hout, plastic, touw, natuurlijke materialen) de verschillende winterverblijven ook nagebouwd en hebben wij in de klas de resultaten met elkaar bekeken. 

Deze maand stond er ook weer een praktijkles verkeer op de planning. De kinderen hebben weer verschillende vaardigheden op de fiets geleerd. Zo moesten de kinderen bijvoorbeeld een stukje heel langzaam fietsen zonder van hun fiets af te stappen, een stukje heel snel fietsen en een noodstop maken, en nog veel meer. Het was weer een geslaagde ochtend! 

Ook kwam deze maand de Muziekmees nog bij ons op bezoek en hebben we genoten van twee super leuke muzieklessen! De kinderen hebben met instrumenten verschillende ritmes gespeeld, over verschillende instrumenten geleerd en ook werden sommige kinderen even de dirigent van de klas. Deze kinderen kregen een echte dirigenten jas aan en lieten middels hun bewegingen de kinderen in de klas hard en zacht spelen. Superleuk! 

Deze maand begon al spectaculair met 1 april. De kinderen hadden allerlei leuke grapjes thuis uitgehaald en op school met ons gedeeld.

Ook vierden wij op 1 april Pasen met elkaar. De kinderen zaten in gezellige groepjes in de klas. Bij binnenkomst lag er een leuk werkboekje klaar op tafel. Wij zijn in de ochtend gestart met een heel leuke paasspeurtocht. De kinderen moesten in teams van 4 buiten op zoek naar 20 paasplaten met daarop een afbeelding van een ei gecombineerd met een letter. Zodra de kinderen alle letters hadden gevonden en genoteerd op hun blad, was er een zin te lezen. Voor de laatste opdracht moesten de kinderen terug naar de klas komen om daar met hun team op zoek te gaan naar een paasei! Ook hebben wij met elkaar verschillende liedjes gezongen en naar het Paasverhaal geluisterd en gekeken. Daarna hebben wij heerlijk geluncht. Er was van alles! Wat een feest voor de kinderen. Als laatst hebben wij heerlijk nog even in het park met elkaar gespeeld. Het was een mooie, gezellige dag. 

Deze maand hebben wij afgesloten met de Koningsspelen. De kinderen kwamen in Hollandse kleuren naar school en hebben allerlei leuke (Hollandse) spellen op het plein met elkaar gespeeld. Als kers op de taart werd er nog een heerlijk ijsje getrakteerd. Wat een feest! Nu gaan wij van een heerlijke meivakantie genieten.