fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 3

De zomervakantie zit er weer op! Alle kinderen zijn weer fris en fruitig op school en staan te popelen om te beginnen aan een nieuw schooljaar. En wat voor één… Van oudste kleuter naar groep 3. Spannend allemaal. 

De kinderen kregen op de eerste schooldag allemaal een eigen potlood, kleurdoos, gum en boekenlegger. Ook hebben alle leerlingen nu een eigen tafeltje. Best wennen allemaal. Voor de methodes lezen, rekenen en schrijven hebben de kinderen ook allemaal een eigen werkboekje om in te werken. 

Wij zijn de eerste week meteen begonnen met het leren van de eerste letters. De kinderen kennen nu na enkele weken al 8 letters! Niet alleen de leesletters worden aangeleerd, maar ook de schrijfletters. Daarnaast leren de leerlingen bij elke letter ook een klankgebaar. Naast het werken in een werkboekje wordt er ook met elkaar gelezen en wordt er spelenderwijs verder geoefend met de letters en cijfers. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld ook letters en/of cijfers kleien, spelletjes doen met letters en cijfers en hebben wij ook nog steeds een bouwhoek en een leeshoek. Wij proberen dus het leren, doelgericht spelen/werken en ontspannen af te wisselen. Het is namelijk best wel even wennen om de hele dag te ´moeten´ werken. 

Daarnaast werken wij in groep 3 ook al met een Chromebook. De kinderen kunnen op hun Chromebook verder oefenen met lezen en rekenen. Een Chromebook wordt in groep 3 alleen als extra verwerking ingezet. 

De komende weken gaan wij weer verder met het leren van verschillende letters. Met rekenen gaan wij starten met het splitsen van getallen en klokkijken. 

Wat een kanjers hier in groep 3!

Begin oktober zijn wij met elkaar op excursie geweest. Wij hebben deelgenomen aan de excursie ´trek in de herfst´ bij Klein Profijt. De dag begon regenachtig en koud. Gelukkig kwam al snel het herfstzonnetje door en stopte het met regenen. De kinderen hebben allerlei leuke activiteiten met elkaar gedaan rondom het thema herfst. Zo moesten zij bijvoorbeeld dingen in de natuur vinden die een bepaalde kleur hadden, kleine beestjes zoeken, enz. De kinderen hebben genoten van deze leuke en leerzame excursie.

In de week van de excursie zijn wij zelf ook nog op pad geweest om afval op straat op te ruimen. De kinderen hebben met knijpers verschillende dingen rondom de school opgeruimd. Wij hadden wel een hele zak vol! De kinderen stonden ook nog eens met deze actie in de krant. 

Ook heeft groep 3 weer hun eerste verkeersles op het plein gehad. De kinderen hebben drie verschillende parcours gefietst. Zij hebben geleerd om bijvoorbeeld op het stoplicht te letten tijdens het fietsen, om de fiets heen kunnen lopen, de fiets over een obstakel tillen, een noodstop maken, enz. Dit ging al erg goed!

Deze maand zijn wij ook gestart met de Kinderboekenweek. Het thema is Reis mee. Alle kinderen mochten hun lievelingsboek mee naar school nemen. Wij proberen in de klas uit elk boek een keertje een stukje te lezen. Ook zijn de kinderen bezig met verschillende activiteiten rondom het thema reizen en vervoersmiddelen. Zo hebben wij ons in groep 3 vooral bezig gehouden met het vervoer richting het heelal. Wij hebben het boek André het astronautje gelezen, hebben een mega raket in de klas staan waar de kinderen ook in kunnen kruipen, eigen raketjes en marsmannetjes geknutseld, een raket gebouwd in de bouwhoek, feitjes geleerd over de ruimte, filmpjes gezien van André Kuipers en nog veel meer. De kinderen vinden het een super interessant onderwerp.

Verder wordt er nog steeds hard gewerkt in groep 3. Wij hebben inmiddels al 16 letters geleerd! De kinderen kunnen nu dus al aardig wat woordjes lezen. Knap hoor!