fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 1/2b

Na de zomervakantie zijn we allemaal weer enthousiast aan de slag gegaan. De eerste dag was voor iedereen wel weer een beetje spannend, zowel voor de kinderen als voor de juffen. Er was best het een en ander veranderd ten opzichte van vorig jaar. De kinderen kregen er een andere juf bij, de groepssamenstelling was veranderd en ook het klaslokaal voor groep 1/2 B was een ander lokaal dan voorheen. Maar na de eerste week had iedereen zijn draai wel weer gevonden. 

De eerste weken stonden in het teken van kennismaken met elkaar en het opnieuw doorspreken van de regels en de kernwaarden van onze school (enthousiast, samenwerken, veelzijdigheid en samenwerken) kwamen aan de orde. Er waren een aantal kinderen jarig geweest in de vakantie en er waren kinderen die gewoon in september jarig waren, dus er waren ook de nodige feestjes te vieren.

Na 2 weken gingen we ook weer met Schatkist aan de gang. We begonnen aan het thema "Wonen": Pompom wilde wel eens ergens anders gaan wonen en wilde net als zijn nichtje Loulou gaan verhuizen. We hebben het over allerlei facetten van wonen gehad: in wat voor huis woon je, welke ruimtes zijn er in een huis, wat is er in de buurt te zien en te doen, hoe wonen mensen in andere landen enz.? Alle activiteiten (knutselen, taal, rekenen/meten, bouwen) stonden in het teken van wonen. Dit thema wordt in oktober afgerond.

Groep 2 ging ook voor het eerst naar de gymzaal. Doordat groep 1/2B nu in de ruimte van het speellokaal zit, kunnen we geen gebruik meer maken van het speellokaal. Zij gaan nu iedere dinsdagmiddag met juf Marcelle en juf Kim gymmen in de sporthal "Het Paradijs". Ze lopen er keurig in de rij naar toe, trekken daar hun gymschoenen aan (makkelijke kleding hebben ze al aan) en doen dan allerlei activiteiten en spelletjes. Ze komen iedere keer weer heel enthousiast terug. De kinderen van groep 1 blijven dan op school bij juf Henny en juf Johanna. Zij hebben een paar keer op het klimrek van de bovenbouw gespeeld (waar ze normaal gesproken niet mogen komen) en spelen buiten op het eigen plein en genieten er dan van dat zij alle ruimte en karren/fietsen enz. tot hun beschikking hebben. 

Ook zijn we deze maand naar een theatervoorstelling in "De Lindenhoeve" geweest. We zijn er met elkaar heen gewandeld en hebben daar genoten van een leuke voorstelling van een actrice in combinatie met dierenpoppen (handpoppen). De kinderen zaten er helemaal in en deden enthousiast mee met de interactieve gedeeltes. 

En zo zit de eerste maand van het schooljaar '20/'21 er alweer op! 

 

De tweede maand is omgevlogen, en we zijn al helemaal aan elkaar gewend
 Er zijn nog een paar kinderen bijgekomen, die helemaal opgenomen zijn in de groep en zich al behoorlijk thuis voelen.
 
We hebben aan het schatkist thema wonen gewerkt en heel veel geleerd over de verschillende huizen, de kamers in een huis, de plaats waar je kan wonen en wat belangrijk is om in een leuke buurt te wonen.
 
Tijdens de kinderboekenweek ( thema  'en toen...... ) hebben we gezien hoe de mensen vroeger  woonden en leefden. Ook konden we op de boekenmarkt leuke boeken uitzoeken.
Met de cultuurcircuits hebben we met allerlei materialen en met verschillende opdrachten kennis gemaakt met de oudheid. Er zijn grottekeningen gemaakt,  geverfd met cacao, gebouwd met suikerklontjes, piramides geverfd en nog veel meer. Het is heel leuk om met groot en klein in één lokaal met iets bezig te zijn.
 
Na een welverdiende herfstvakantie zijn we gestart met het thema herfst. Er is al heel veel ontdekt en de kinderen hebben nog heel veel vragen over wat ze over de herfst willen weten.
We hebben een herfstwandeling door het park gemaakt, en heel veel spullen gevonden.
Het was wel heel bijzonder dat er in het park een boom staat waaraan schoenen  'groeien .
Met de herfstspullen gaan we in de groep aan de slag. Er wordt geteld met de kastanjes, takken worden gemeten, en blaadjes van groot naar klein gelegd.
In de herfst winkel kunnen herfstspullen worden gekocht, en en er wordt volop getekend, geverfd en geknutseld over de herfst.