fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 1/2a

We zijn alweer een aantal weken op school. De eerste weken hebben we veel groepsvormende activiteiten gedaan. Veel spelletjes om elkaar te leren kennen en elkaar te leren vertrouwen. De meesten kennen elkaar nog wel van vorig jaar, maar we hebben ook een aantal nieuwe kinderen in de klas, zij weten al steeds beter hoe alles werkt!

We zijn dit schooljaar begonnen met het thema “familie”. We leerden wie er allemaal bij jouw gezin en wie er bij jouw familie hoort. We leerden deze woorden zelfs ook in het Engels! We tekenden ons gezin en hebben een stamboom geverfd met de foto’s van onze eigen familie erop.

Inmiddels zijn we gestart met het schoolbrede project over reizen. Dit is naar aanleiding van de Kinderboekenweek die als thema “Reis mee” heeft. Na de herfstvakantie gaan we hier ook nog mee verder, maar betrekken we het meer op het thema “trouwen”. Dit naar aanleiding van de bruiloft van juf Sanneke.

Tijdens dit project doen we aantal groepsdoorbrekende activiteiten. Zo hebben we een cultuurcircuit; de kinderen van de verschillende groepen mixen we door elkaar en gaan bij een andere juf aan de slag met een creatieve opdracht. Ook zijn we bezig met techniek. Van allerlei restmateriaal mogen de kinderen, onder begeleiding van opa’s en moeders, een vervoersmiddel timmeren. Wat zijn ze enthousiast en wat lukt het ook al goed! Erg leuk om te zien hoe fanatiek de kinderen met dit thema bezig zijn!

Deze maand stond in het teken van 'Avontuur'. We zijn op reis gegaan met allerlei vervoersmiddelen en hebben daar veel over geleerd. Uiteindelijk wilde Pompom ook wel op de maan gaan kijken en zijn we op reis gegaan met een raket. Dit sloot aan bij de kinderboekenweek. 

In de gang was er een echte boekenbus die ons meenam op reis. Ook konden de kinderen hier een kaartje kopen voor de bus en hun chipkaart opladen. Omdat het een schoolbreed project is hebben wij ook met andere groepen gewerkt binnen het cultuurcircuit. Er is gebouwd, gezongen, gedanst op muziek uit allerlei landen en geknutseld.

In de herfst kun je ook op avontuur in het bos. We sloten deze periode af met een bezoek aan het Klein Profijt waar we op zoek gingen naar alle kabouters. Begin november sluiten het project ook nog af met een boekenbeurs waar elk kind een boek uit mag kiezen en natuurlijk de trouwerij van Juf Sanneke, zij gaat op school nog een keertje trouwen met haar man Dick. We hebben het in de klas daarom ook nog gehad over trouwen en wat er allemaal bij komt kijken.