fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 7/8

Groep 8 is op kamp geweest!

Wat een heerlijke dagen hebben wij gehad in Loon op Zand en wat een avonturen hebben wij met elkaar beleefd!

Verder zijn we deze weken druk bezig met de groepsvorming middels allerlei verschillende activiteiten.

We zijn gestart met de kinderboekenweek. We hebben een boekendate gehouden en dit was een groot succes! Ook hebben we verschillende verhalen geschreven en naar verhalen geluisterd.
Aan de kinderboekenweek zat ook het project verbonden, namelijk reizen!
We hebben hierbij volop geknutseld en gewerkt over voertuigen. Dit hebben wij ook tijdens het cultuurcircuit gedaan, hier was er aandacht voor drama, muziek en knutselen. 
Nu hebben wij het over trouwen, omdat juf Sanneke vlak voor de vakantie getrouwd is. 

Deze maand hebben we ook een heel erg interessante techniekmiddag gehad, waarbij we van divers materiaal een bewegend object hebben gemaakt. 
We zijn ook nog op bezoek geweest in de Dorpskerk, we hebben een rondleiding gekregen, geleerd hoe oud de kerk is en waarom Sabina van Egmond daar begraven ligt. Ook hebben een presentatie gekregen van Ernst van Rij (leraar godsdienst van de WvO) over Maarten Luther en de reformatie.
Vanaf hier gaan wij weer door met knallen in de klas, ook in november staat er weer een hoop leuks te wachten.

Deze maand is voorbij gevlogen!

We hebben het ook zo druk gehad. Naast het reguliere programma hebben we deze maand uitgebreid aandacht besteed aan techniek met het thema energie. Wij hebben onderzocht hoeveel energie het kost om onbijtspullen op onze tafels te krijgen. Dat was een heel leerzaam proces!

We zijn met de klas naar Klein-Profijt geweest om braakballen te pluizen en van alles te leren over deze prachtige roofvogels.

 

 

Deze korte, maar krachtige maand zal natuurlijk volgepland met de vieringen. Een heel gezellige, knusse Sinterklaasviering in de eigen klas en een sfeervolle Kerstviering in de kerk. 

In deze gezellige Sinterklaastijd hebben wij een gastles gehad van een enhousaiste vader met zijn gitaar. Wij hebben heerlijk gezongen met elkaar en dan geen een standaard Sinterklaaslied, maar de eigen compositie; De Sint Rock.

Daarnaast hebben we natuurlijk hard gewerkt en veel plezier gemaakt met de 'foute kerststuiendag'. Als beeldende opdracht hebben we prachtige kerststukjes gemaakt onder leiding van 2 heel lieve ouders!