fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

groep 6/7

Nieuwsberichten van de groep vindt u onderaan de pagina

Klik op het pijltje rechts om de inhoud te lezen

De eerste weken in groep 6/7

Groep 6/7 bestaat uit 29 kinderen. 

We zijn gestart met aandacht besteden aan de vier kernwaarden van de school:

Wij zijn enthousiast en vinden het fijn, om een onderdeel van De Kriekenhof te zijn.

Op De Kriekenhof laten we merken, hoe we rustig kunnen (samen)werken.

Voor elkaar en de spullen zorgen we goed, bij ons op school zijn we verantwoordelijk en weten we hoe dat moet.

Groot of klein, jongen of meid, wij genieten van deze veelzijdigheid. Wees wie je bent en gebruik je talent!

Iedere week stond één kernwaarde centraal. In de eerste weken hebben we veel aan groepsvorming gedaan om elkaar en de juffen beter te leren kennen. Soms met de Olaf bal, maar ook wel eens met m&m's.

In de groep hebben we ook aandacht besteed aan "de week tegen pesten". We hebben afleveringen van Klokhuis hierover bekeken en met elkaar gesproken over pesten. Vooral de rolverdeling is belangrijk om te begrijpen, wie volgen de pester..... In de groep hebben we besproken dat iedereen Uniek is en een eigen mening heeft, dus volg niet zomaar iemand. Denk goed na bij wat je zegt en doet!

We hebben ook al een aantal activiteiten gedaan in deze eerste weken. Zo hebben we 3 maandagen gitaarlessen gevolgd. We zijn naar TVO geweest om daar tennis en padel uit te proberen. Samen met groep 8 hadden we een techniekcircuit over geluid, waarbij we allerlei proefjes hebben gedaan. We hebben ook al een verkeersles op de fiets gehad m.b.v de verkeersmoeders. We oefenen hoe we veilig fietsen en rijden alvast de route voor het examen.

Natuurlijk hebben we ook gewoon les, in groep 7 leren we staartdelingen te maken en in groep 6 leren we cijferend optellen. Op maandag en donderdagmiddag hebben we tutorlezen, dan lezen we samen met iemand uit een lagere groep. Daarna hebben we begrijpend lezen in een niveau groep waarbij de kinderen van groep 5 t/m 8 door elkaar zitten. Als laatste op die middagen hebben we aardrijkskunde of geschiedenis waarbij de verdeling 5/6 en 7/8 is.

Dit was even in een vogelvlucht wat we allemaal gedaan hebben in september....... op naar de volgende maand!

O'ja we krijgen ook al huiswerk, groep 7 al drie vakken!

 

2018-09-231045.informatiebrief schooljaar 2018-2019 (1).pdf

Deze maand zijn we begonnen met de kinderboekenweek. Een aantal leerlingen uit groep 8 verzorgden de opening door een toneelstukje over vriendschap op te voeren. In de klas is er voorgelezen uit het boek "De majesteit van Belangrijk", hier hebben we verschillende opdrachten bij gemaakt. Het boek sprak de kinderen niet erg aan. We hebben daarom een middag over Roald Dahl gewerkt, een beroemde schrijver van heel veel boeken over vriendschap.  We hebben ook naar heel bijzondere versies van sprookjes geluisterd. Roodkapje met een pistool?.....en dat op rijm. De kinderen hebben er van genoten.

We zijn naar De Peerdegaerdt in Strijen geweest. Hier hebben we een belevingsspeurtocht gelopen over het terrein en van alles gezien. Van varkens, kippen tot paarden en uilen. Er liep daar echt van alles rond. We mochten appels en peren plukken, appelsap maken en een insectenhotel timmeren. Tussendoor kregen we  verse appelsap te drinken. De geplukte appels en peren mochten we meenemen naar huis. We hadden die dag heerlijk weer, het was echt een geslaagd uitstapje.

Als afsluiting van de kinderboekenweek  in de klas mochten de kinderen iets vertellen en/of voorlezen uit hun lievelingsboek. Vrijdag voor de vakantie was de echte afsluiting met de hele school een spel gespeeld en een vriendschapsslinger gemaakt.

Daarna kon iedereen genieten van een welverdiende vakantie!

 

Groep 6/ 7 heeft nog geen nieuws gepubliceerd