fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 4b/5

De eerste weken van het nieuwe schooljaar in groep 4-5 zitten erop en wat zijn we goed van start gegaan! We zijn druk bezig geweest met de groepsvorming en daar blijven we ook zeker nog aandacht aan besteden. Ook aan de kernwaarden van De Kriekenhof hebben we veel aandacht besteed.
 
De kinderen hebben inmiddels drie gitaarlessen achter de rug en dit vonden ze erg leuk. Ze kunnen nu zelfs een liedje spelen op de gitaar!
 
Op dinsdagmiddag 18 september hebben de kinderen techniek gehad. Het thema was geluid. Hoe ontstaat geluid? Wat zijn trillingen? Wat is een toonhoogte?  
Na de proefjes en alle informatie hebben ze zelf een gitaar geknutseld. 
 
We gaan er een leuk en gezellig jaar van maken! Als u het leuk vindt om een kijkje te nemen in onze klas, dan bent u van harte welkom!

Informatiebrief groep 4/5 2018-2019:

https://docs.google.com/document/d/1UBDrfvKT5o0NYnTLod9KcRqAymUA9UOt7L8xHE8wvUo/edit

 

 

Bij Kinan uit groep 4/5 is een broertje geboren! Wat een feest! 
Alles gaat goed met zijn broertje en ook met moeder gaat alles goed.
Het broertje van Kinan heet Adam.
 
Afgelopen maand hebben we het tijdens de vertellingen uit de Bijbel gehad over Mozes. God heeft regels op twee stenen geschreven en deze aan Mozes gegeven. Mozes heeft deze regels aan het volk doorgegeven. We hebben een koppeling gemaakt met de regels in de klas, thuis en op andere plekken.
 
Deze maand heeft in het teken gestaan van de kinderboekenweek. Het thema van de Kinderboekenweek was vriendschap. Een aantal kinderen van groep 8 hadden voor de opening een toneelstuk voorbereid en hebben dit laten zien aan alle kinderen van de school. Op 19 oktober is de Kinderboekenweek afgesloten met een spel. 
In de tussentijd hebben wij dagelijks voorgelezen uit een leesboek, waarbij allerlei verschillende opdrachten hoorden. Dit waren schrijf, expressie, knutsel en praat opdrachten. 
 
Met groep 4/5 hebben we het afgelopen maand gehad over gewichten. 
Wat is 1 kilogram, 1 kg? Wij denken hierbij aan een pak suiker. 
Wat is 100 gram? Wij denken hierbij aan een handje nootjes. 
Hoeveel weegt een auto ongeveer? 
Hoeveel weegt een zak appels? 
Hoeveel weegt een envelop? 

Met groep 4 zijn we gestart met het aanleren van de tafels. 
De tafels van 2 en 10 zijn al aan  bod gekomen. Het is de bedoeling dat de kinderen eind groep 4 hun tafeldiploma halen voor de tafels 1 t/m 5. De kinderen uit groep moeten aan het einde van groep 5 de tafels 1 t/m 10 geautomatiseerd hebben. 

Ter voorbereiding op de spreekbeurten die de leerlingen in groep 5 moeten geven zijn we begonnen met een kleine proef. De kinderen vertellen aan de hand van twee voorwerpen iets  over zichzelf. Dit mag maximaal 5 minuten duren. 
 
Op 18 oktober zijn we met de klas naar Klein Profijt geweest. We hebben deelgenomen aan een herfstpad. Wat een geluk hadden we met het weer!
 
Zoals u kunt lezen hebben we een leuke en leerzame maand achter de rug. Op naar november!!
 
 
In groep 4/5 zijn we druk bezig met het klokkijken. Inmiddels lukt het analoge klokkijken al best goed, maar ook het digitale. We zijn echt mega trots!!
 
Op donderdagmiddag  8 november hebben we een techniekmiddag gehad. De klas heeft geleerd wie Isaac Newton was en wat hij te maken had met de zwaartekracht. Vervolgens hebben de kinderen verschillende proefjes gedaan om te kijken hoe de zwaartekracht/luchtdruk nu precies werkt. Het maken van een parachute was hier ook een onderdeel van.   
 
Wij zijn thematisch aan het werk gaan op het gebied van geschiedenis. Dit doen we vanaf de herfstvakantie t/m de kerstvakantie met het thema: 'De romeinen'.  De groepen 5 t/m 8 hebben eerst een leuke opening van het thema gehad in het speellokaal. Het was een erg leuke opening, gedaan door juf Diana en juf Jessica. Elke maandag werken de kinderen nu aan dit thema. De kinderen maken onder andere met behulp van de chromebook een muurkrant over dit onderwerp. 
 
Met groep 4 zijn we druk bezig met het aanleren van de tafels. Inmiddels kennen de kinderen de tafels al van 2-5 en 10, super goed!
 
We genieten inmiddels elke dag van het sinterklaasjournaal en kijken ook enorm uit naar 5 december. Een gezellige, warme  sfeer is weer aangebroken.