fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 4/5

De zomervakantie zit er op en we zij alweer een paar weken aan de slag. De eerste weken lopen in ieder geval goed en wij hebben er veel zin in!  We zijn gestart met kennismaken d.m.v. allerlei groepsvormende activiteiten. We zullen de komende weken nog meer groepsvormende activiteiten doen. We hebben de eerste weken ook met elkaar gesproken over de kernwaarde: Wij vinden het belangrijk dat de groep goed met elkaar overweg kan en dat er een goede sfeer in de groep aanwezig is.  

Ook hebben we een start gemaakt met de nieuwe methode van rekenen. Dat is best een verandering voor de juffen en voor de kinderen. We nemen even de tijd om dit goed in de vingers te krijgen. 

De kinderen doen super hun best om heel netjes te werken en dat zien we echt terug in de schriften!
We werken aan de woordenschat van de kinderen door de woorden te gebruiken aan het begin van een nieuw blok met taal, maar daarnaast maken we ook gebruik van oa de woorden uit nieuwsbegrip. U kunt deze ook terugvinden onder onze woord paraplu achterin de klas.

Groep 4 heeft met schrijven inmiddels al twee hoofdletters geleerd om te schrijven. De A en de B. Met rekenen zijn we deze week druk bezig geweest met de plus- en min sommen t/m 10. Het is de bedoeling dat de kinderen deze automatiseren, zonder dat ze hierbij hun vingers gebruiken.

Met groep 5 zijn we weer van start gegaan met het automatiseren van de tafels. We hebben het ook gehad over een hulpsom. Als je 8x9 moeilijk vindt, dan kun je 8x10 gebruiken om deze som uit te rekenen of je kunt de keersom omdraaien. Dit is best lastig, dus gaan we nog veel oefenen.

Onze eerste verkeersles van dit schooljaar buiten het schoolplein zit erop. Met de verkeersouders hebben de kinderen een ronde gefietst en hebben hierbij gelet op de verschillende verkeersregels. Wij zijn een school met het schoolopseef label.

In de week van 7 oktober zijn we gestart met de opening van de kinderboekenweek. Iedereen moest een ticket bij zich hebben om mee te gaan op reis. Dat is gelukt, wij zijn vertrokken!! Tot de herfstvakantie werken wij over het thema: Op reis/reis mee. Na de herfstvakantie gaan wij verder met het het thema: trouwen.


Wat hebben we allemaal al gedaan tot nu toe? 
- De kinderen hebben een speeddate gehad met hun eigen lievelingsboek.
- We lezen lekker voor uit ons voorleesboek: ´´Op wereldreis´´ 
- De kinderen zijn gestart met het maken van een fantasievoertuig. Deze wordt gemaakt van papier maché. 
- De kinderen hebben een energizer gedaan omtrent allerlei voertuigen 
- De kinderen hebben deelgenomen aan het cultuurcircuit, dit was groepsdoorbrekend ( gr 1 t/m 3 en 4 t/m 8). Er zijn auto´s ontworpen, er is hints gespeeld met vervoersmiddelen als onderwerp en er zijn verschillende liedjes aangeleerd die allen te maken hebben met vervoer.  - De kinderen hebben een techniekmiddag gehad waarbij het ging over beweging en overbrenging.

Bijna herfstvakantie! Een weekje om even lekker uit te rusten en te ontspannen. Hierna gaan we weer fris en fruitig van start.