fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 3/4a

De eerste weken hebben wij samen met de kinderen stilgestaan bij de regels en afspraken binnen de school. Wij hebben geoefend met het werken met een stoplicht, verschillende kinderen hebben een taakje gekregen. Elke week zullen wij weer andere kinderen kiezen voor een bepaald taakje. Op deze manier willen wij de kinderen leren om samen te zorgen voor ons lokaal en voor onze school.

Voor de kinderen in groep 3 is het allemaal best even wennen. De eerste letters zijn aangeleerd. Ook kunnen de kinderen deze letters schrijven. Er zijn daarnaast ook al verschillende leer/hulpmiddelen uitgelegd. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld met magneetletters woordjes maken. Alle letters komen in een klikklakboekje waarmee kinderen woorden kunnen maken.

Ook voor de kinderen uit groep 4 is het weer even wennen. Voor sommige vakken hebben de kinderen nu, in plaats van werkboeken, een klein schriftje gekregen waar zij hun antwoorden in mogen schrijven. 

De kinderen van groep 4 hebben 3 gitaarlessen gehad en kunnen nu een heus liedje spelen op de gitaar.

We zijn ook nog naar Klein Profijt geweest.
En wat hebben we genoten daar. Het was schitterend herfstweer!
We gingen in groepjes uiteen en kregen opdrachten mee die we uit een grote envelop moesten trekken. Het waren allemaal opdrachten die te maken hadden met de natuur en de herfst. Zoals: zoek verschillende kleuren herfstbladeren, zoek de spullen die niet in de natuur thuishoren, raadt het dierengeluid enz.
Ook de reis heen en terug heeft bij de meesten een indruk gemaakt.
 

 

Begin van de maand hebben wij ons beziggehouden met de Groene Voetstappen. Dit hoort bij ons programma van SCHOOL op SEEF. We willen de kinderen bewust maken van het feit dat op de fiets gaan of lopend naar school gaan beter voor het milieu is dan bijvoorbeeld met de auto.

Deze maand was ook de Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema van de Kinderboekenweek was vriendschap. Een aantal kinderen van groep 8 hadden voor de opening een toneelstuk voorbereid en hebben dit op woensdagochtend laten zien aan alle kinderen van de school. Op 19 oktober zal de Kinderboekenweek afgesloten worden. In de tussentijd zullen wij dagelijks voorlezen uit het leesboek Superklas!  waarbij allerlei verschillende opdrachten horen. De afsluiting was ook erg leuk, de kinderen werden ingedeeld in groepjes en moesten zo met kinderen van alle groepen letters zoeken die de juffen hadden verstopt.

De bijbelverhalen gingen over de tien geboden, God heeft de regels op twee stenen geschreven en deze aan Mozes gegeven. Mozes heeft deze regels aan het volk doorgegeven. We hebben hier met de kinderen over gesproken en ook over de regels die wij in de klas hanteren. 

We hebben helaas afscheid moeten nemen van Stan. Stan is verhuisd en zal na de herfstvakantie starten op zijn nieuwe school. Wij wensen Stan ontzettend veel plezier toe op zijn nieuwe school.