fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 3/4a

De eerste weken hebben wij samen met de kinderen stilgestaan bij de regels en afspraken binnen de school. Wij hebben geoefend met het werken met een stoplicht, verschillende kinderen hebben een taakje gekregen. Elke week zullen wij weer andere kinderen kiezen voor een bepaald taakje. Op deze manier willen wij de kinderen leren om samen te zorgen voor ons lokaal en voor onze school.

Voor de kinderen in groep 3 is het allemaal best even wennen. De eerste letters zijn aangeleerd. Ook kunnen de kinderen deze letters schrijven. Er zijn daarnaast ook al verschillende leer/hulpmiddelen uitgelegd. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld met magneetletters woordjes maken. Alle letters komen in een klikklakboekje waarmee kinderen woorden kunnen maken.

Ook voor de kinderen uit groep 4 is het weer even wennen. Voor sommige vakken hebben de kinderen nu, in plaats van werkboeken, een klein schriftje gekregen waar zij hun antwoorden in mogen schrijven. 

De kinderen van groep 4 hebben 3 gitaarlessen gehad en kunnen nu een heus liedje spelen op de gitaar.

We zijn ook nog naar Klein Profijt geweest.
En wat hebben we genoten daar. Het was schitterend herfstweer!
We gingen in groepjes uiteen en kregen opdrachten mee die we uit een grote envelop moesten trekken. Het waren allemaal opdrachten die te maken hadden met de natuur en de herfst. Zoals: zoek verschillende kleuren herfstbladeren, zoek de spullen die niet in de natuur thuishoren, raadt het dierengeluid enz.
Ook de reis heen en terug heeft bij de meesten een indruk gemaakt.