fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 3/4a

De eerste weken hebben wij samen met de kinderen stilgestaan bij de regels en afspraken binnen de school. Wij hebben geoefend met het werken met een stoplicht, verschillende kinderen hebben een taakje gekregen. Elke week zullen wij weer andere kinderen kiezen voor een bepaald taakje. Op deze manier willen wij de kinderen leren om samen te zorgen voor ons lokaal en voor onze school.

Voor de kinderen in groep 3 is het allemaal best even wennen. De eerste letters zijn aangeleerd. Ook kunnen de kinderen deze letters schrijven. Er zijn daarnaast ook al verschillende leer/hulpmiddelen uitgelegd. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld met magneetletters woordjes maken. Alle letters komen in een klikklakboekje waarmee kinderen woorden kunnen maken.

Ook voor de kinderen uit groep 4 is het weer even wennen. Voor sommige vakken hebben de kinderen nu, in plaats van werkboeken, een klein schriftje gekregen waar zij hun antwoorden in mogen schrijven. 

De kinderen van groep 4 hebben 3 gitaarlessen gehad en kunnen nu een heus liedje spelen op de gitaar.

We zijn ook nog naar Klein Profijt geweest.
En wat hebben we genoten daar. Het was schitterend herfstweer!
We gingen in groepjes uiteen en kregen opdrachten mee die we uit een grote envelop moesten trekken. Het waren allemaal opdrachten die te maken hadden met de natuur en de herfst. Zoals: zoek verschillende kleuren herfstbladeren, zoek de spullen die niet in de natuur thuishoren, raadt het dierengeluid enz.
Ook de reis heen en terug heeft bij de meesten een indruk gemaakt.
 

 

Begin van de maand hebben wij ons beziggehouden met de Groene Voetstappen. Dit hoort bij ons programma van SCHOOL op SEEF. We willen de kinderen bewust maken van het feit dat op de fiets gaan of lopend naar school gaan beter voor het milieu is dan bijvoorbeeld met de auto.

Deze maand was ook de Kinderboekenweek van start gegaan. Het thema van de Kinderboekenweek was vriendschap. Een aantal kinderen van groep 8 hadden voor de opening een toneelstuk voorbereid en hebben dit op woensdagochtend laten zien aan alle kinderen van de school. Op 19 oktober zal de Kinderboekenweek afgesloten worden. In de tussentijd zullen wij dagelijks voorlezen uit het leesboek Superklas!  waarbij allerlei verschillende opdrachten horen. De afsluiting was ook erg leuk, de kinderen werden ingedeeld in groepjes en moesten zo met kinderen van alle groepen letters zoeken die de juffen hadden verstopt.

De bijbelverhalen gingen over de tien geboden, God heeft de regels op twee stenen geschreven en deze aan Mozes gegeven. Mozes heeft deze regels aan het volk doorgegeven. We hebben hier met de kinderen over gesproken en ook over de regels die wij in de klas hanteren. 

We hebben helaas afscheid moeten nemen van Stan. Stan is verhuisd en zal na de herfstvakantie starten op zijn nieuwe school. Wij wensen Stan ontzettend veel plezier toe op zijn nieuwe school.

De kinderen hebben een leuke en leerzame praktijkles verkeer op het plein gehad. Ze hebben geleerd hoe zij een rondje om hun fiets kunnen lopen waarbij zij de fiets vast moeten blijven houden, dat je bij een stopbord moet stoppen, hoe je met je fiets in een kleine ruimte kan draaien, hoe je je fiets over een obstakel kan tillen en dat je bij een zebrapad en (rood) stoplicht even moet stoppen. Ook hebben de kinderen nogmaals geoefend met het naar links en rechts kijken en het opstappen en wegfietsen op de fiets. Wij willen de ouders van Seth en de moeder van Evy heel erg bedanken voor de hulp!  

Ook hebben wij een ontzettend leuke techniekmiddag gehad! Het ging over luchtdruk en zwaartekracht. De kinderen hebben een proefje gedaan met een helikoptertje(zaadje) en beukennootjes. Ook hebben wij een parachute gemaakt en meerdere interessante proefjes gedaan met elkaar.

Een spannende tijd brak aan, want Sinterklaas is weer in Nederland. In de klas stond een open haard waar we onze schoen mochten zetten.

Eind november zijn we gestart met de adventsvieringen. Wij nemen de kinderen mee in een heel mooi verhaal over een man die in de tijd van Jozef en Maria een hotel begint. Met alle groepen van de Kriekenhof zitten we dan bij elkaar in de gemeenschapsruimte en zingen mooie kerstliedjes. Met de Bijbelverhalen vertellen we de verhalen van Simson, de aankondiging van zijn geboorte en hoe Simson in gevecht is geweest met een leeuw en deze heeft gedood.

5 december hebben wij weer Sinterklaas met elkaar gevierd. De kinderen stonden de Sint en zijn pieten op het plein op te wachten. Dat was toch nog best wel spannend.

Daarna hebben wij met elkaar een Sinterklaasbingo gespeeld. De kinderen moesten goed luisteren naar een Sinterklaasverhaal waarin verschillende getallen werden benoemd. In plaats van een kruisje te zetten op hun bingokaart, mochten de kinderen een kruidnoot neerleggen op de cijfers die zij in het verhaal terug hoorden komen. Ze vonden het super leuk! Daarna hebben de kinderen in groepjes verschillende opdrachten, door middel van een circuit, gedaan zoals sjoelen met kruidnoten, een Sinterklaasganzenbordspel en Sinterklaasmemory. Wat een gezellige dag was het!

In de klas zit de kerstsfeer er al goed in. Wij hebben dagelijks de kerstliedjes voor de vieringen geoefend en het verhaal gelezen over Elisabet en Zacharias die hun kindje Johannes hebben gekregen en over de aankondiging van de geboorte van het kindje Jezus. Bij de advenviering mocht Milan een gedichtje opzeggen en de kaars aansteken. Best spannend voor de hele school en hij deed het heel goed.

We hebben geschaatst op de schaatsbaan op de Vliet. Wat hebben we gelachen en genoten. De juffen hadden hun foute kersttrui allemaal aangetrokken. En 's avonds waren we allemaal netjes gekleed hebben we in een sfeervolle klas kerst gevierd met als afsluiting zingen voor de ouders.

Na een fijne kerstvakantie zijn wij weer fit en enthousiast van start gegaan met het nieuwe jaar. Deze maand staan de Cito toetsen op de planning en starten wij weer met een nieuw blok of hoofdstuk van de methodes. 

Groep 3/4 startten dit jaar met twee juffen. Maar na de kerstvakantie zal juf Jacqueline op maandag en dinsdag in groep 4/5 werken en zal juf Richelle de gehele week in groep 3/4 gaan werken.

Naast alle toetsen is er ook tijd voor ontspanning. Op woensdag 23 januari was er namelijk een voorleesonbijt. De kinderen mochten in hun pyjama naar school komen en namen allemaal een lekker kleedje mee. De juf heeft voorgelezen uit het favoriete boek van groep 3, Superjuffie! Tijdens het voorlezen lagen de kinderen lekker hun kleedje te luisteren naar de spannende verhalen en kregen zij wat lekkers te eten en te drinken. 

Wat een feest toen wij ontdekten dat het, na onze gymles, ineens begon te sneeuwen! In eerste instantie dachten wij dat er niet veel sneeuw zou blijven liggen, maar tijdens het rekenen zagen wij dat het buiten steeds witter werd. Tijd om dus al het werk te laten liggen en lekker buiten in de sneeuw te spelen. De kinderen hebben genoten! 

De maand februari startte spectaculair voor groep 3/4. De kinderen van groep 3 hebben namelijk alle letters geleerd en dat moest natuurlijk worden gevierd! 

Daarom is er een letterfeest georganiseerd. De klas was helemaal versierd met slingers en ballonnen. Wij hebben flink geoefend met lezen en ieder kind kreeg een taakje voor tijdens het letterfeest. Zo waren er bijvoorbeeld kinderen die bij de voordeur de ouders begroetten, kinderen die de jassen aannamen, kinderen die ouders een glaasje ‘champagne’ aanboden en kinderen die het letterfeest presenteerden. Een aantal kinderen hebben het zelfverzonnen verhaal voorgelezen onder begeleiding van groep 4. Ook groep 4 heeft ontzettend veel geleerd het afgelopen half jaar en zij hebben de kinderen van groep 3 goed kunnen helpen tijdens het lezen. Aan het einde van de ochtend kwam juf Machteld speciaal nog even naar school om de diploma’s uit te delen. Vervolgens kregen alle kinderen een glaasje ‘champagne’ en een bekertje met letterchips en letterkoekjes.

Ik wil de ouders bedanken voor het enthousiasme en de betrokkenheid. Het was voor de kinderen best spannend zo’n volle klas, maar oh wat hebben zij ervan genoten. 

Groep 3/4 heeft deze maand weer een les verkeer op het plein gehad. Hierbij ging het in de les vooral om slalommen, links en rechts kijken, hand uitsteken, op tijd remmen en behendigheid. Het was een moeilijk parcours dit keer. De kinderen vond het wel weer heel leuk om te doen. Een speciaal bedankje aan de ouders die hebben geholpen, heel fijn!

Groep 3 werkt sinds een aantal weken met een kiesbord. Op het kiesbord staan verschillende werkjes zoals bouwen met constructiemateriaal of blokken, een leesspel, het lezen van een strip, tekenen, rekenwerkjes, letters kleien, etc. De kinderen mogen na het rekenen en lezen een werkje kiezen van het kiesbord. Zij hebben ook zelf een aftekenlijst waarmee zij bij kunnen houden welke werkjes zij al hebben gedaan. De kinderen zijn super enthousiast, spelen en werken met elkaar en leren spelenderwijs.

Groep 4 heeft begin deze maand een vulpen gekregen. De kinderen kregen een uitleg over hoe zij met de vulpen om moeten gaan en hoe zij met de vulpen moeten schrijven. Wat vonden ze het toch interessant! De eerste lessen was het allemaal nog een beetje wennen, maar na een paar lessen ging het schrijven met een vulpen al steeds beter. Knap hoor!

Wij nemen deze maand afscheid van Jens. Jens gaat verhuizen en zal 1 april op zijn nieuwe school starten. Helaas is het geen grap. Wij zullen hem missen en wensen hem heel veel plezier op zijn nieuwe school!

                                                                                  

 

 

 

 

April was een drukke maar gezellige maand. Deze maand hebben wij drie weken aan ons kunstproject gewerkt. De kinderen hebben veel geleerd over een aantal beroemde kunstenaars zoals bijvoorbeeld Vincent van Gogh. Daarnaast hebben wij zelf veel kunstwerken gemaakt. Ook hebben wij een echt kunstateliers bezocht. De kinderen vonden erg dit leuk en interessant om te zien! Wij hebben het kunstproject afgerond met een kijkavond. Er kwamen ontzettend veel ouders/opa’s/oma’s en andere familieleden kijken. De kinderen waren apentrots en lieten aan iedereen de mooie werkjes zien.

Deze maand waren ook de Koningsspelen. Groep 1 t/m 4 heeft de Koningsspelen op school gevierd. De kinderen startten met het liedje ‘Pasapas’ van Kinderen voor kinderen op het plein. Vervolgens mochten de kinderen met hun groepje een van de 20 spellen uitkiezen en gingen de Koningsspelen van start. Het was een gezellige, zonnige dag!

Wij zijn deze maand geëindigd met de Paasviering op school. De kinderen hebben mogen genieten van een gezellige Paaslunch in de klas en een mooie viering in de kerk. Na de viering was het toch écht tijd voor de meivakantie. Wij hopen alle kinderen na de meivakantie weer gezond en wel op school terug te zien.

De maand mei startte met heerlijke, zonnige dagen. De kinderen hebben in de eerste week na de vakantie meteen lekker met elkaar pauze gehouden in het park naast de school. De kinderen hebben op verschillende kleedjes gegeten en gedronken. Daarna hebben zij heerlijk rond kunnen rennen in het park.

Ook was er deze maand een super leuke techniekdag. De kinderen hebben in de ochtend een dierenverblijf ontworpen en gebouwd voor hun favoriete knuffel. Eerst hebben wij met de hele klas nagedacht over de verschillende eisen waaraan een dierenverblijf moet voldoen. Vervolgens zijn de kinderen aan de slag gegaan met kosteloos materiaal. Na de kleine pauze hebben wij met elkaar een gerecht bereid. In onze groep hebben wij allemaal een appelflapje gemaakt. Alle kinderen hadden een snijplank, kommetje en een mesje bij zich. De appel moest eerst in kleine stukjes worden gesneden en vervolgens mochten de kinderen zelf kiezen of zij nog suiker, kaneel en rozijnen bij de appel wilden toevoegen. Aan het begin van de middag hebben de kinderen heerlijk hun eigen appelflapje op kunnen peuzelen.

Na deze leuke dag brak er nog een leuke, spannende maar gezellige dag aan. Schoolreis! Groep 3 is naar de avonturenboerderij Molenwaard geweest en hebben allerlei dieren gezien en lekker met elkaar gespeeld. Groep 4 is naar Duinrell geweest en hebben in allerlei spannende attracties gezeten. De dag begon regenachtig. Gelukkig zagen wij na de lunch de zon tevoorschijn komen. De kinderen hebben een topdag gehad!

Wat was juni weer een gezellige maand! Wij hebben weer van alles gedaan. Deze maand zijn wij gestart met het Hoeksche Waard project. In het kader van dit project zijn wij al twee keer op excursie geweest. Vrijdag 21 juni zijn wij met de groepen 3, 4 en 5 naar het Museum Hoeksche Waard geweest in Heinenoord. De kinderen hebben hier een super leuke speurtocht gedaan!

Donderdag 27 juni zijn wij op bezoek bij Van Herk Fruit geweest. De kinderen hebben geleerd over aardbeien en kersen en mochten van alles proeven. Ook werden wij d.m.v. een treintje door het land gereden. En toen wij terugkwamen van het land stond er een heel grote schaal aardbeien voor ons klaar! De kinderen hebben genoten.

Het was al behoorlijk warm deze maand. Daarom hebben wij van alles gedaan om af en toe even af te koelen. Zo hadden alle kinderen van de school bijvoorbeeld een waterfeest, zijn wij lekker naar het park gelopen waar wij in de schaduw met elkaar op kleedjes hebben gezeten en in de klas stond een grote kan met fruitwater klaar zodat alle kinderen genoeg water konden drinken.

De weken vliegen voorbij! Nog maar een aantal weken en dan is het alweer zomervakantie. Wij proberen er elke dag nog een feestje van te maken met elkaar.