fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Groep 1/2b

Welkom in groep 1/2B! In de eerste weken hebben we elkaar beter leren kennen. Ondertussen zijn er een aantal nieuwe leerlingen bijgekomen en hebben we een gezellige groep. De eerste weken staan altijd in het teken van elkaar leren kennen, groepsvormende spelletjes en het ontdekken van de klas. Welke regels en afspraken zijn er allemaal en waar kunnen we alles vinden?

We zijn gestart met het thema ´Wonen´. Op de foto ziet u een kleine impressie. We bouwen huizen en flats. We knutselen huizen. In de huishoek wordt er druk verhuisd en alles gesorteerd, naar welke kamer moeten welke spullen? We hebben gelezen over het huis van de Giraf. 

Onderaan deze pagina staat een informatiebrief met daarin alle belangrijke informatie over hoe wij werken in onze kleutergroepen. Lees deze op u gemak door, mocht u er vragen over hebben, loop dan gerust even binnen! 

De maand oktober stond in het teken van uitvinden. Met elkaar hebben we allerlei proefjes gedaan en gebouwen ontworpen. De hebben de V geleerd van vliegtuig, vogel, vork en nog veel meer woorden. Met elkaar hebben we vliegtuigen gevouwen en gekeken welke heel ver kon komen. 

Naast het thema van Schatkist hebben we ook veel aandacht besteed aan de kinderboekenweek met het thema: Vriendschap. We hebben met elkaar een voorstelling bekeken van het boek: het allerbeste vriendje. En we hebben veel boeken gelezen. De kinderboekenweek werd afgesloten met een puzzeltocht door de hele school heen, waarin de kinderen in groepjes werden verdeeld met een kind uit de boven- en middenbouw. Een feestelijke en gezellige afsluiting!

Deze maand was ook de week van de groene voetstappen. We hebben elke dag geteld wie er met de fiets kwam naar school, met de auto, de step en lopend. 

Na de herfstvakantie zijn we op de laatste dag van oktober ook nog met elkaar naar het Klein Profijt geweest, voor een Kabouterpad; we hebben allerlei dingen onderzocht en bekeken die te maken hebben met de herfst. De komende tijd werken wij nog verder aan dit thema.