fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Nieuws van Groep 1/2a

Nieuwsberichten van de groep vindt u onderaan de pagina

Klik op het pijltje rechts om de inhoud te lezen

Jaaaaa, we zijn weer begonnen! Na een lange, zonovergoten vakantie beginnen we allemaal uitgerust aan een nieuw schooljaar. Voor veel kinderen is het lokaal hetzelfde gebleven. Er staan misschien wat spelletjes op een andere plek en er zijn nieuwe groepstafels met nieuwe plaatjes maar er is gelukkig ook nog veel herkenbaar voor de kinderen. Op maandag en dinsdag is juf Liesanne in de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag werkt juf Ankie. Tijdens het zwangerschapsverlof van juf Liesanne zal juf Richelle de maandag voor de groep staan.
Groep 1/2 a is een gezellige groep die nu bestaat uit 18 kinderen. Er komen al snel veel nieuwe kindjes bij, gezellig! Op dit moment zijn Swen en Koen bij ons aan het wennen en Luuk en Daan komen binnenkort ook gezellig bij ons in de groep, In groep 2 zitten 10 kinderen die al heel goed weten hoe het moet op school. Leuk om te zien dat zij zich al snel ontfermen over de jongere kinderen. We gaan er een gezellig schooljaar van maken. Kijk u elke maand even op onze groepspagina? We zullen hier elke maand een stukje schrijven over onze belevenissen!

We zijn deze maand bezig geweest met het thema bouwen en het thema uitvinden. Er is heel veel gebouwd op verschillende manieren, en met verschillende materialen.
 
Als echte uitvinders hebben we ook heel veel bijzondere dingen bedacht en gemaakt.We hebben proefjes gedaan met geluid, en ontdekt dat je geluid niet alleen kan horen, maar ook kan voelen, dit deden we met behulp van een ballon.We zijn op kabouterpad geweest en hebben al heel veel geleerd over de herfst.
 
De eerste verkeersles hebben we ook gehad,en de kinderen hebben verschillende verkeer- situaties geoefend op hun eigen fiets.
We zijn een gezellige groep en kunnen fijn spelen en werken met elkaar. Ook de nieuwe kinderen voelen zich snel thuis en worden goed geholpen door de oudere kinderen.
 

Deze maand zijn we bezig geweest met het thema herfst.
We hebben gezien wat er in de natuur anders wordt. Het weer wordt anders, de blaadjes verkleuren en vallen van de bomen. Ook is het eerder donker en het wordt kouder. Met een thermometer hebben we gekeken wat de temperatuur op diverse plaatsen is (op de verwarming, in de koelkast en buiten)
Ook hebben we gekeken naar wat de dieren in de herfst doen.


Nu zijn we volop in sinterklaas sfeer. We bakken en verkopen letters, kruidnootjes en speculaas. De rijm pieten bedenken de mooiste rijmpjes en we zijn volop aan het knutselen.
Iedere dag volgen we het sinterklaas journaal en hebben ons leesplankje vol met de plaatjes die we op verschillende dagen kregen.De dubbele kaartjes konden we gelukkig onderling ruilen, zodat toch iedereen zijn leesplankje vol kreeg.

Deze maand zijn we bezig geweest met het thema winter. 

We hebben heel veel geleerd over de temperatuur, waar is het warm en waar is het koud. 
Hoe je je kleed in de winter als het heel koud is en op welke manieren kan je licht maken in het donker. 

We hebben zelfs een paar keer buiten in de sneeuw kunnen spelen en als er buiten geen sneeuw was, konden we fijn binnen in de sneeuwhoek spelen.

Deze maand hebben wij gewerkt over het thema gezondheid.

 

Pompom heeft zijn arm bezeerd en moest een róntgenfoto laten maken. Gelukkig was de arm niet gebroken, maar  moest de arm wel in en mitella.

In de doktershoek konden de kinderen elkaar meten, wegen, oren en ogen testen.

Ook hebben zij recepten uitgeschreven en in de apotheek konden er medicijnen worden gehaald.

We hebben geleerd dat goed eten en bewegen gezond is.

Er zijn röntgenfoto’s geknutseld, ambulances  gemaakt en hebben een bord beplakt met gezond eten.

De Engelse woorden voor de lichaamsdelen hebben we geleerd, en natuurlijk veel Engelse liedjes over het lichaam gezongen.

 

Deze maand zijn we lekker bezig geweest met elkaar.

We hebben een heel gezellige pannenkoekendag gehad, samen met onze opa's en oma's. Eerst hebben we met elkaar spelletjes gespeeld en daarna hebben we met elkaar gegeten.

Ondanks het slechte weer die dag kon de verkeersles deze maand toch doorgaan. Tussen de buien door hebben de kinderen geoefend met hun fiets.

De techniekdag was een groot succes. Alle kleuters  zijn in groepjes aan de slag gegaan met diverse materialen en hebben daar verschillende dingen mee gemaakt, zoals een brug van kapla, een huis van stokjes en rietjes, een toren van plastic bekertjes. Het was leuk om te zien hoe de kinderen met elkaar overlegden om een goed resultaat te krijgen.

Het schatkist thema is deze maand 'KUNST'. Er is al heel veel kunst gemaakt, en we hebben er ook al heel veel over geleerd.